Gaziantep Alevi Kültür Derneği: Cumhuriyete İnanıyoruz

Gaziantep Alevi Kültür Derneği: Cumhuriyete İnanıyoruz

Gaziantep Alevi Kültür Derneği: Cumhuriyete İnanıyoruzAlevi Kültürü Derneği Gaziantep Şubesi, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği...

A+A-

Gaziantep Alevi Kültür Derneği: Cumhuriyete İnanıyoruzGaziantep Alevi Kültür Derneği: Cumhuriyete İnanıyoruz

Alevi Kültürü Derneği Gaziantep Şubesi, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği Alevi Kültür Cemi ve Muharrem Gecesi etkinliği ile , Anadolu Bektaşiliği’ni kitlelere anlattı.

Aleviler, Kapalı Spor Salonu’nda yaptıkları etkinlik ve düzenledikleri Cem Töreni ile, kültürlerini dile getirdi. Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali’nin dev posterleri ile süslenen salonda yüzlerce alevi yurttaş gelirken; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yılmaz, protokolün önemli konukları idi.

Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Hayri Akyol yaparak tüm konuklara hoş geldiniz dedi ve Anadolu Aleviliğinin öneminden bahsetti.

“CUMHURİYETE İNANIYORUZ”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil ise kentleşme ile birlikte ikrar, musahiplik ve görgü cemlerinin artık özüne uygun yapılamadığını, yeni kuşağın kendi kimliğini tanıması içi büyük salanlarda sembolik cem yaptıklarını dikkat çekti. Alevilerin acı çekmiş bir hak olarak, Filistin’de yaşanan acıları çok iyi anladıklarını ve yüreklerinde hissettiklerini belirten Özdil, “Yurt sathına yayılmış 86 şubemiz ve 100 binin üzerindeki üyemizle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Cumhuriyetimize ve laikliğe büyük önem vermemize rağmen bugüne kadar inancımızı istediğimiz gibi yaşayamadık. İbadethane açmamızın bile önünde bir sürü engel oldu. Tüm bunlara rağmen demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti ve sosyal hukuk devleti sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz aleviler Anadolu’nun yüzünün akıyız” diye konuştu.

“İNANÇ KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİLİĞİ”

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise Aleviliğin inanç kültürümüze zenginlik ve ivme milli birliğe dinamizm kattığını ifade etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Mehmet Turan’ın yönettiği cem töreni başladı. Turan, cemlerin anlamını ve 12 hizmetin neden yapıldığını hem görünen hem de manevi anlamları ile davetlilere izah etti…

GAZİANTEPHABERLER.COM - 12 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.