Gazi'de Polis Yemeğine, Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Tepki

Gazi'de Polis Yemeğine, Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Tepki

Gazi'de Polis Yemeğine, Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Tepki12 Mart 1995 Gazi Katliamı’nın yıldönümünün bu yılki anması...

A+A-

Gazi'de Polis Yemeğine, Yakınlarını Kaybeden Ailelerden TepkiGazi'de Polis Yemeğine, Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Tepki

12 Mart 1995 Gazi Katliamı’nın yıldönümünün bu yılki anması sonrası polis karakolunda verilen yemeğe katılan Gazi Cemevi yöneticileri ve bazı mahalle muhtarlarına, katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri tepki gösterdi: “Yemeğe katılanlar Gazi halkını temsil etmiyor”

Gazi Katliamı'nın 16. yılı anması için Gazi Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sonrası Gazi Cemevi yöneticileri ve bazı mahalle muhtarlarının Gazi Polis Merkezi'nde verilen yemeğe katılması, katliamda yakınlarını kaybeden aileler ve çeşitli gruplar tarafından tepki gördü.

Önceki akşam (15 Mart) Hacı Bektaş-ı Veli Gazi Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) önüne yürüyen kalabalık bir grup "Katillerin sofrasına oturmak düşkünlüktür. Katillerle Barışmayacağız" pankartı ve katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Katliamda yaşamını yitiren Dinçer Sel'in kardeşi Metin Sel, "Gazi Şehit Aileleri" adına okuduğu basın açıklamasında "Bu yıl anma yürüyüşü sonrasında aileler ve Gazi halkının bilgisi dışında karakola gidilerek evlatlarımızın katilleriyle "Barış Yemeği" adı altında yemek yiyenler olmuştur" diyerek, basına konunun çarpıtılarak yansıtıldığını söyledi.

"Sofraya oturanların, Gazi halkıyla hiçbir ilgisi yok"

Sel, "1995 yılındaki katliamda 18 evladımızı yitirdik. Katliam sonrası davalarda devlet kendi katillerini akladı. Katillerimizle aynı sofraya oturanların, aileler ve Gazi halkıyla hiçbir ilgisi yok" dedi.

Yemeğe katılanların kendilerini temsil etmediğini belirten Sel, "Gazili kimliğine ve halkın değerlerine sırt çevirenler, Gazi'yi temsil edemezler. Bu düşkünlüğü yapanlar derhal özür dilemeli" diye konuştu.

Devrimci Alevi Komitesi: "Hangi yüzle halkın arasında dolaşacaklar?"

Devrimci Alevi Komitesi ise yaptığı yazılı açıklamada, yemeğe katılanlara tepkisini şu sözleri kullanarak gösterdi:

"Daha bir gün öncesinde şehitlerimiz için verilen yemeği organize edenler, üstünden 24 saat geçmemesine rağmen gidip katillerin sofrasına oturdular. Hiçbir şey olmamış gibi, katillerle pozlar vererek yemeği yediler.

"Canlarımızı katledenlerle yemek yiyen Cemevi yöneticiler, hangi yüzle Alevi inancını anlatacak?

"Mahalle muhtarları, hangi yüzle Gazi halkının arasında dolaşacaklar?

"18 canımızı katledenlerle aynı masaya oturanlar, şehitlerimize ihanet edenlerdir."

12 Mart Cumartesi günü yapılan yürüyüş sonrası yapılan yemeğe Gazi Cemevi başkanı ve dedesi Veli Gülsoy, cemevi yöneticileri Ali Ekber Özen, Mustafa Yıldız, Metin Polat, Rıza Şahin, Şükrü Akkaya, Ali Kemal, İsmet Erdoğan, eski cemevi başkanı Hıdır Elmas, Alevi Vakıflar Federasyonu başkanı Doğan Bermek, 75. Yıl Mahallesi muhtarı Sedat Çetintaş ve Zübeyde Hanım Mahallesi muhtarı Ali Ekber Palabıyık katılmıştı. (EÇ)

* Haberde Günlük ve Radikal gazetelerinden yararlandık.

KAYNAK : İstanbul - BİA Haber Merkezi - 17 Mart 2011, Perşembe

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.