Geleneksel Tunceliler pikniği yapıldı

Geleneksel Tunceliler pikniği yapıldı

Geleneksel Tunceliler pikniği yapıldıTunceli Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı geleneksel Tunceliler...

A+A-

Geleneksel Tunceliler pikniği yapıldıGeleneksel Tunceliler pikniği yapıldı

Tunceli Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı geleneksel Tunceliler pikniği dün İstanbul’da gerçekleştirildi. Tunceli Dernekleri Federasyonu’nun (TUDEF) düzenlemiş olduğu geleneksel Tunceliler pikniği dün Sarıyer/Mehmet Akif Ersoy piknik alanında yapıldı.

Tunceli Dernekleri Federasyonu, 4. Geleneksel Kır Gezisi’ne İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere birçok yerden araçlarla gelen Dersimliler, saat 09.00’dan itibaren piknik alanında toplandı. Tüm araçların gelmesiyle birlikte sabah kahvaltısına geçildi. Kahvaltıdan sonra kitle devrimci yayınların standlarını gezdi ve standlara ilgi gösterdi.

Yerküremizin bu cennet köşesinin yok olmasına sesiz kalmayacağız!”, “Barajların anlamı! Açlık, yoksulluk!”, “Orman ve Çevre Bakanı istifa!”, “Munzur’da siyanür istemiyoruz!”, “Tarihine, kültürüne sahip çık!”, “Munzur’da, Türkiye’de, dünyada temiz enerji, temiz çevre istiyoruz!” pankartları açıldı.

Kibar Aslan ve Aşık Berbati tarafından sunulan piknik programı öğleden sonra başladı.

İlk olarak Warvara Dersim halk oyunları ekibi Dersim yöresinden oyunlar sergiledi. Ardından Fevzi Kurtuluş ve  Hasan Sağlam türkü ve marşlar söylediler. Daha sonra Yılmaz Çelik, Mehmet Ekici ve Grup Vardiya Kürtçe ve Zazaca türkü ve ezgiler söylediler. Ardından devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı ve Agire Jiyan’ın Kürtçe şarkılarıyla halay çekildi. Ferhat Tunç ve Emre Saltık’ın söylediği şarkılardan sonra piknik sona erdi.

SOL.org.tr ve KIZILBAYRAK.net Sitelerinden derlenmiştir / 26 Mayıs 2008, Pazartesi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.