Genç: Vali Serindağ Alevi olduğu için mi merkeze alındı?

Genç: Vali Serindağ Alevi olduğu için mi merkeze alındı?

Genç: Vali Serindağ Alevi olduğu için mi merkeze alındı?ANKARA - Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Sekteri Önder...

A+A-

Genç: Vali Serindağ Alevi olduğu için mi merkeze alındı?Genç: Vali Serindağ Alevi olduğu için mi merkeze alındı?

ANKARA - Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Sekteri Önder Sav ile birlikteyken dinlendiği belirtilen eski Bolu Valisi Ali Serindağ’ın merkeze alınmasında Alevi inancına sahip olmasının etkisi olup olmadığını sordu.

Genç, dün TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Önder Sav ile konuşması dinlenen Merkez Valisi Serindağ’ın Nakşi ve Kadiri şeyhinin oğlu Ahmet Palazoğlu’nun cenazesine ve cuma namazlarına katılmadığı için valilik görevinden alınarak merkeze çekildiği yönündeki iddialara yer verdi. Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlamasını istediği önergede şu soruları yöneltti: “Bolu Valisi Ali Serindağ’ın valilikten alınmasında bu davranışlarının etkisi olmuş mudur? Bu valinin Merkez Valiliği’ne alınmasının nedenlerini izah eder misiniz? Hangi yetmezlik ve başarısızlıktan olmuştur? Adı geçen valinin merkeze alınmasında Alevi olmasının etkisi olmuş mudur?

RADİKAL - 30 Mayıs 2008

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.