Gökçek, ODTÜ'ye meydan okudu

Gökçek, ODTÜ'ye meydan okudu

Gökçek, ODTÜ'ye meydan okuduAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘ODTÜ istese de, istemese de kampustan yol geçecek’...

A+A-

Gökçek, ODTÜ'ye meydan okuduGökçek, ODTÜ'ye meydan okudu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘ODTÜ istese de, istemese de kampustan yol geçecek’ dedi

ODTÜ kampusunda bulunan 45 binayı kaçak olduğu gerekçesiyle mühürleyerek, yaklaşık 2 milyon YTL ceza kesen ve gerekirse yıkacağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen trafiğini rahatlatmak için ODTÜ’nün içinden yol geçireceğini söyledi. Gökçek, “ODTÜ istese de, istemese de biz bu yolu açacağız. Yasaya göre yolları terk etmek zorundalar” dedi.

Yazılı açıklama yaparak kavşak çalışmaları hakkında bilgi veren Gökçek, Dikmen’de inşası devam eden köprülerin tamamlanmasının ardından yolu ODTÜ’nün içinden devam ettireceklerini söyledi. Burayı Anadolu Bulvarı’na bağlayacaklarını belirten Gökçek şunları kaydetti:

“Gerçi ODTÜ bu işe hiçbir zaman rıza göstermiyor ve 1000’lik plan bitmeden burayı alamayız. Şimdi 5000’lik plan yapıyoruz ODTÜ’ye. Ardından da 1000’lik plan yapılacak. Bu da çıktıktan sonra tapuya tescil ettireceğiz ve ODTÜ istese de istemese de biz bu yolu açacağız.

Bir yasa var ve buna göre yolları terk etmek zorundalar. Vatandaş, çalışmalarla birlikte ODTÜ’den girecek ve Konya Yolu’nda Çırağan Lokantası’nın bulunduğu yere çıkacak. Orası da bu alt geçitlere bağlanacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak, Ankara nefes alacak.”

Bilirkişileri suçladı

ODTÜ’nün Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için projelendirilen plana ideolojik gerekçelerle karşı çıktığını da  savunan Gökçek şöyle konuştu:

“Kendileri yapılacaklara ilişkin karar veriyorlar, biz bunu yapıyoruz, ‘Bunu Melih Gökçek yaptı’ diye sonra tam tersini söylüyorlar. Bize, ‘AOÇ’ye hayvanat bahçesi, rekreasyon, spor ve kültür alanı yapamazsınız’ dediler. ‘Ne yaparız?’ dedik, ‘Burası tarım alanı olacak’ dediler.

Bize, ‘Başkentin ortasında arpa ve buğday yetiştirin’ diyorlar. ODTÜ’nün bilirkişilerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 100 davayı versinler, mübalağa etmiyorum 99’unda aykırı karar verirler.”

Gökçek, Konya Yolu üzerindeki Eti Köprüsü’nün yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin eleştirilere de, “Birisini zengin etmek için illa köprü mü yıkmak lazım? Şu anda Ankara’da planlamada, ilk etapta yapılacak 50 köprü var. Öyle olsa onları yaptırırım” yanıtını verdi.

ANKARA Milliyet - 28 Ağustos 2008

İLGİLİ HABERLER :

Dikmen Barınma Bürosu yakıldı

Şüpheli yangına büyük protesto

Gökçek ODTÜ'den, Dikmen'den, Ankara'dan Elini Çek!

Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.