Güvenlikten Saldırana Değil, Solcu Öğrencilere Müdahale

Güvenlikten Saldırana Değil, Solcu Öğrencilere Müdahale

Güvenlikten Saldırana Değil, Saldırıyı Kınayan Solcu Öğrencilere MüdahaleAnkara Üniversitesi’nde ülkücü öğrencilerin...

A+A-

Güvenlikten Saldırana Değil, Saldırıyı Kınayan Solcu Öğrencilere MüdahaleGüvenlikten Saldırana Değil, Saldırıyı Kınayan Solcu Öğrencilere Müdahale

Ankara Üniversitesi’nde ülkücü öğrencilerin sol görüşlü öğrencilere yönelik saldırıları sürüyor. Güvenlik güçleriyse saldırıya uğrayan sol görüşlü öğrencilere müdahale ediyor.

Son günlerde ülkücü öğrencilerin Ankara Üniversitesi’nin (AÜ) çeşitli fakültelerinde sol görüşlü öğrencilere yönelik satırlı-bıçaklı saldırıları arttı. Ciddi yaralanmalarla sonuçlanan bu saldırıları engellemekle görevli güvenlik güçleriyse olayları kınamak amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere müdahale etti.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan Evren Özer’in bianet’e aktardığına göre önceki gün (24 Mart) AÜ Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) Temel Şatır isimli sol görüşlü bir öğrencinin bıçaklanmasının ardından olaylar dün de (25 Mart) devam etti.

Selçuk Akbıyık'ın hastaneye kaldırıldığı olaylarda yedi de polis yaralandı. Olayların ardından okul tatil edildi.

DTCF’den ismini vermek istemeyen bir öğrenci yaşananları bianet’e şöyle nakletti:

"Dil Tarih’te iki gün önce de bir olay oldu. Dışarıda, kapının önünde ülkücü öğrenciler solculara güvenliğin önünde satırlarla saldırdılar. Dün de yemekhanede dört beş kişi satırla saldırdı, karşılıklı kavga çıktı. Kavgada yaralanan bir arkadaşımız İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında. Ülkücüler sürekli yaptıkları gibi pusu kurdular. Satırla saldırıp kaçıyorlar. Saldırıdan sonra da polis korumasına alınıyorlar.

Olaylardan sonra fakültede basın açıklaması yapmak istedik; ancak Çevik Kuvvet izin vermedi, müdahale etti. Öğrenciler de karşılık verdi. 3 arkadaşımız gözaltına alındı, terörle mücadeleye götürüldü. Bugün savcılığa çıkmalarını bekliyoruz."

bianet’e konuşan bir başka öğrenciyse olayların başlangıcının18 Mart’taki Çanakkale Savaşı anmasına dek gittiğini ileri sürdü:

"18 Mart Çanakkale etkinlikleriyle eş zamanlı olarak solcular da Dick Cheney’in gelişi hakkında bir stand açıyorlar. Sağcılar masayı kırıyor, afişleri yırtıyor. İlk kıvılcım bu. Ondan sonra Pazartesi 15:00 gibi sağcılar iki üç solcuya satırla saldırıyor. Dün de 12:30 gibi yemekhanede başlayan laf dalaşı kavgaya dönüşüyor. Dışarıdan bıçaklı adamlar getiriyor sağcılar. Olaylar üzerine dekanlık polis çağırıyor. Gelen polis solcuları gözaltına alıyor. Daha sonra basın açıklaması yapmak isteyen solculara da müdahale ediyorlar. Gerilim üç dört kampüste birden devam ediyor. Zaten AÜ’de böyledir. Bir kampüste başlar, hemen diğerlerine sıçrar."

Öte yandan AÜ Fen Fakültesi’nde de olaylar yaşandı. Fakülte öğrencilerinden Ali Doğan, 30 Mart Kızıldere Katliamı ile ilgili olarak açtıkları standı kapattıktan sonra ülkücü öğrencilerin saldırısına uğradıklarını söyledi:

"Yağmur yağıyor diye kantine girmiştik, sonra dışarı çıktık. Orada bekliyorlarmış bizi. Bir tanesi bize doğru geldi. 'Ne oluyor, ne bitiyor?' derken satırı çıkardı. Beş altı kişi daha varmış orada, onlar da geldiler, bıçak çıkardılar.  Akabinde kavga çıktı. Benimle birlikte Çağlayan Çakıcı isimli bir arkadaşı daha yaraladıktan sonra kaçtılar. Benim sırtımda ve yüzümde bıçaklama, kolumda sallama kesiği var. Diğer arkadaş hastanede, kafasında satır yarası var, onun daha derine gitti." (KM/GG)

Kerem MORGÜL - BİA Haber Merkezi - Ankara
26 Mart 2008, Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.