Hacıbektaş Halkı : Belediye başkanı bize çile çektiriyor

Hacıbektaş Halkı : Belediye başkanı bize çile çektiriyor

Hacıbektaş Halkı : "Belediye başkanı bize çile çektiriyor"Pet şişe, poşet ve diğer atıklar adeta bir çöp tenekesine...

A+A-

Hacıbektaş Halkı : Belediye başkanı bize çile çektiriyorHacıbektaş Halkı : "Belediye başkanı bize çile çektiriyor"

Pet şişe, poşet ve diğer atıklar adeta bir çöp tenekesine çevirmiş durumda İlçeyi. Hacıbektaşlı bazı vatandaşlar gazetemize gelerek Hacıbektaş'ın adeta çöplüğe döndüğünü iddia ettiler. Tüm yolların bozuk olduğunu da ifade eden vatandaşlar "Belediye başkanı bize çile çektiriyor" dediler.

Her gün binlerce insanın geldiği Hacıbektaş'ın bu halde bulunmasını eleştiren vatandaşlar, "Bu pisliği gören bir yetkili yok mu?" diyerek mahallelerinin ve çevresinin durumunun tamamen içler acısı bir halde olduğunu belirttiler.

Gazetemize gelerek şikayetlerini dile getiren bazı vatandaşlar "Çöplerimiz alınmıyor, kanalizasyonları derelere bağlanmış durumda , yaz geliyor çöp ve bozuk yol sorununa birde koku nedeni ile evimizde oturamamak eklenecek, sokaklar gurup halinde gezen köpeklerle ve inşaat molozlarıyla dolu. Sokakta kazı yapıldığında kapatmadan öylece bırakıp gidiyorlar, sokaklar delik deşik, bizde insanız biz de burada yaşıyoruz hayvan değiliz ki hayvan gibi yaşayalım. Ne kaldırım var ne yol var'' dediler.

Çöplerin doğru dürüst alınmadığındanda yakınan vatandaşlar "Bazen geliyorlar bazen gelmiyorlar, gelseler de bazılarını almıyorlar. Bazı çöp tenekelerini gidin kontrol edin dibi yok. Çöpler dışarıda duruyor. Hayvanlar geç alınan çöpleri dağıtıyor. Her taraf köpek grupları ile dolu çöplerimizi dağıtıyorlar eskiden çöp bidonlarımız vardı, o yüzden fazla sorun olmuyordu. Ama şimdi çöp bidonlarının bazıları iş görmüyor, kalanlar ise yeterli değil. Çoğu yerlerde çöpler dışarıda tepecikler oluşturuyor. Sokak hayvanlarına yol açtılar hayvanlar evlerimize kadar geliyorlar, bizlere saldırıyorlar. Çok üzücü, bu memleket yeme memleketi oldu, senin benim malımı yiyorlarmış hiç onu düşünen yok. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy istiyorlar şöyle yapacağız böyle yapacağız, oyu atıyoruz ama aslı yok "

"BOZUK YOLLAR NEDEN YAPILMIYOR"

Hacıbektaş'ın bir çok noktasında bulunan yol ve caddelerin bozuk olması vatandaşın çilesi olmaya devam ediyor. Özellikle kış mevsimine bağlı olarak oluşan çukurların bu güne değin ilgilenilmeyen yoların kullanılmaz hale gediğini iddia eden vatandaşlar yolların acilen yapılması gerektiğine dikkat çekerek "Bozuk yollar neden yapılmıyor" dediler.

BOZUK YOLLARA TEPKİ

Mahalle yollarının adeta köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen vatandaşlar ana yolların ve ara sokaklarının, çukur ve yağmur yağdığında çamurdan dolayı geçilemez durumda olduğunu belirttiler.

Yol kenarlarında kanal yapılmadığı için eriyen kar sularının yolda oluşan çukurlara dolduğunu anlatan vatandaşlar şöyle konuştu:

''Mahallelerimiz en büyük sorunu yolunun bozuk olmasıdır. Mahalle yolumuz ve ara sokaklarımız köstebek yuvasına döndü. 4 yıl önce Hacıbektaş'ı daha iyi bir yere getireceklerini söyledi Belediye Başkanı. Fakat hiç bir şey yapılmadı. Bu güne kadar da yollar yamalanarak, millet aldatılıyor. Bir yağış olunca yamalar yerinden sökülüyor, çukurlar yine ortaya çıkıyor. Belediye başkanımız yollara yama dahi yapsa bundan yine daha iyi olur. Ama ne çare yapmıyor. Ana ve ara sokaklarda çamurdan geçilmiyor. Hacıbektaş mahrumiyet yaşıyor adeta.. Bize reva görülen rezalet içinde yaşamakmış. Rezalet içinde yaşıyoruz. Bir an önce yol sorunumuzun çözülmesini ve iyi hizmetin verilmesini istiyoruz.''

Bozuk olan yollardan en çok taşıyıcıların ve araç sahibi esnafların etkilendiğini belirten bazı araç sahibi vatandaşlar "Bu yollardan en çok biz etkileniyoruz. Çünkü günde bu yollardan araçlarımız geçiyor. Kredilerle aldığımız arabaların hepsi 2007 ve 2008 model. Bu yollarda sürekli arızalanıyor. Bu nedenle kazandığımız parayı arabalarımızın tamir parasına veriyoruz. Belediyeden hizmet bekliyoruz.

Belediye başkanıyla yol sorununu görüşüp görüşmediklerini sorduğumuz vatandaşlar tepki göstererek ''Belediye başkanı ve meclis üyesi olanlar bu sorunu zaten biliyorlar. Ama sahip çıkmıyorlar." dediler.

YOLLAR DÜŞMAN OLDU

Bozuk yolların hem araçların hem de sürücülerin en büyük düşmanı olduğunu söyleyen araç sahibi vatandaşlar şunları anlattı:

"Bozuk yollar arabaların tekerleklerini, jantlarını, amortisör sistemlerini mahvediyor. Eğer bu hasarlar zamanında onarılmazsa daha ölümcül sonuçlara da yol açabiliyor. Normal standartlarda üretilen lastiklerin ve jantların hiçbiri bu yollardaki bozukluğu kaldıramaz. Her ne kadar dayanıklı olsalar da sonuçta bu lastikler düzgün yollar için üretiliyor. Bu çukurlar sadece mala zarar vermiyor. Çukura girmemek için direksiyonu ani bir refleksle kırıp kontrolu kaybedenler de var. Bu şekilde çok sayıda ölümlü kaza olabilir.. Lastiğe zarar gelmesin diye canından olan, hatta can alanlar olabilir. Bunlar yaşanan olaylar. Belediyenin acilen bu probleme el atması gerekiyor."

Belediye Başkanına tepki gösteren vatandaşların söz konusu iddialarını yerinde görmek için bizde gazete çalışanları olarak Hacıbektaş'ı bir baştan bir başa gezdik. Ara sokaklara girdik. Bize söylenen bölgelerin dışında kalan bölgeleri de gezdik.

Gördüğümüz manzara şu;

Kırşehir Caddesi (Belediye yanı) bozuk başlıyor.

Yüksek Okul'un alt kısmı Belediyenin çöplüğüne bağlı olarak pis .

Beştaşlar'ın etrafı çöplük ve giriş sağ tarafta bulunan dere yatagına inşaat molozu, tuğla vs dökülmüş.

Dedebağ yolu ve Karahöyük Sitesi güzergahı tamamına yakını bozuk.

Dedebağ giriş yolu (ana yoldan) ve Dedebağ içeri meydan bozuk. Çamurlaşma ve çukurlaşma söz konusu.

Bakıbağ Yolu tamamına yakını çukurlaşmış ve topraklaşmış. Yolun etrafında seyir boyunca poşet vb bulunmaktadır.

103 Evler Mahallesi giriş yolu ölmüş, ara sokak yollarının tamamına yakını bozulmuş durumda. Park etrafı kullanılmaz halde.

Jandarma Karakolunun üst tarafındaki yollar tamamen bozuk, çamurlaşmaya bağlı çukurlaşmalar, killenme görüntüsü var. Bazı evlerin önünde çöpler duruyor.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun sağ tarafından aşağıya Cevizli Çeşmeye inen yolun tamamına yakını bozuk. Sol tarafta ise inşaat molozundan oluşmuş bir tepe söz konusu.

Belediye Lojmanları ve Erzurumlular Mahallesi olarak bilinen bölgede ise; yollar tamamen kullanılamaz durumdadır.

Zir Mahallesi'nin bazı bölgelerinde yollar bozuk ve çevrede dibi olmayan çöp tenekeleri ve yerde çöpler var.

Bengi Çeşmesi güzergahında inşaat molozları var. Yollar bozuk.

Hacıbektaş Lilesi'nin alt tarafında buluna yolların tamamına yakını bozuk.

Karakolun alt kısmı yollar bozuk ve etraf pis.

Aşıklar Yolu girişi hemen bozuk başlıyor.

Hacıbektaş esnaflarından Canan Yılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Ali Demirci'nin evinin bulunduğu yol tamamen bozuk. Çukurlaşma var. (Not: Bu iki isim o bölgenin adını belirten bir levha olmadığı için zorunlu olarak kullanıldı.)

Hüseyin Akalın'ın (Bego) elmalığının arka kısmında bulunan yol tamamen çamurlaşmış ve kurumuş, kullanılamaz halde. (Not: Bu ismide o bölgenin yerini belirten bir levha olmadığı için kullanmak zorunda kaldık.)

Hastanenin arkasındaki yollar çukurlaşmış.

Dosteli Sitesi ve Hükümet Sokak bölgesi yoları kullanılmaz halde.

Bala Mahallesi Şehit Zafer Akpınarlı Caddesi (TOKİ'ye giden yol) bozuk ve kenarı çöplerle dolu.

Çilehane de "İnsanlık Anıtı" çevresi düzenlenmiş. Tel çitler, inşaat molozu ve harfiyatının altında kalmış durumda..

Sulucakarahöyük/HACIBEKTAŞ
Haber: Aydın Şimşek

Alevi Haber - 3 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.