Hacıbektaş ta Müftülük Faaliyetleri

Hacıbektaş ta Müftülük Faaliyetleri

Aşağıdaki haber aylık olarak yayınlanan Diyanet Dergisinin son sayısından. Haberde Hacıbektaş Müftülüğü'nün çalışmalarından...

A+A-

Hacıbektaş ta Müftülük FaaliyetleriAşağıdaki haber aylık olarak yayınlanan Diyanet Dergisinin son sayısından. Haberde Hacıbektaş Müftülüğü'nün çalışmalarından - özellikle de Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri sırasında ki çalışmalarından - bahsediyor.

Alevi örgütlerine her türlü zorluğu çıkaran, etkinliklerde Alevi örgütlerinin temsilcilerine söz hakkı vermeyen Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun bu tutum ile meydanı kimlere bıraktığını görün. Alevilerin en önemli derhagında ki diyanet faaliyetleri eminiz Belediye Başkanını çok mutlu ediyordur. 

Hacıbektaş’ta Müftülük Faaliyetleri

Nevşehir- Hacıbektaş İlçe Müftülüğünden aldığımız bilgilere göre, müftülükçe gerçekleştirilen faaliyetler şöyle; Her yıl geleneksel olarak törenlerle kutlanan Hacı bektaş-i Velî’yi anma programlarında, ilçe müftülüğünce kitap standı açıldı. Kitap standında, vatandaşlara Diyanet yayınlarından çok sayıda orta boy Kur’an-ı Kerim, İslâm ilmihali, engelliler kitabı, Peygamberimizin Evrensel Mesajı, Dinimi Öğreniyorum, Peygamberimi Öğreniyorum, Kitabımı Öğreniyorum, Dualarımı Öğreniyorum adlı kitaplardan hediye edildi. Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından da Alevi- Bektaşi Klasikleri kitabından 10 takım ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Hacıbektaş-i Velî’yi anma etkinliklerine gelen vatandaşlardan 100 kişilik bir grup, ilçe müftülüğünü ziyaret etti. İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilerle bir süre sohbet etti. Müftü Ermiş, misafirlere Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti. Her zaman gerçekleştirilen huzur evi sakinleri ile hastahaneler, Hacibektaş-i Velî anma etkinlikleri münasebetiyle de ziyaret edildi. Ziyarette huzurevi sakinleri ve hastalara çeşitli hediyeler verildi. Müftülük hizmet binasının bakım, onarım ve tamiratı yeniden elden geçirilerek iç ve dış boya badanaları da yaptırılıp hizmete hazır hâle getirildi. İlçe Müftülüğünce tespit edilen fakir ailelere, ayni ve nakdi yardımlarda bulunuldu. İlçe Müftülüğü muhtaç vatandaşları sağlık taramasından geçirerek tedavilerini yaptırdı

Diyanet Aylık Dergi
Ekim 2007 Sayı 202

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.