Hacıbektaş'a çağrı

Hacıbektaş'a çağrı

Hacıbektaş'a çağrıTürkiye’nin dört bir yanından Alevi gençleri, 17 Ağustos günü Hacıbektaş’ta buluşacak......

A+A-

Hacıbektaş'a çağrıHacıbektaş'a çağrı

Türkiye’nin dört bir yanından Alevi gençleri, 17 Ağustos günü Hacıbektaş’ta buluşacak... Çeşitli illerden örgütlü Alevi gençlerinin katılımıyla düzenlenecek Alevi Gençlik Buluşması’nın yeri için Hacıbektaş ilçesi kararlaştırıldı. Buluşmaya PSAKD, ABF, HUBYAR gibi demokratik Alevi kuruluşları da destek veriyor.

Buluşmada, “Gençlerin Alevi Örgütlerinden Beklentileri ve Gençlerin Alevi Örgütlenmesine Katkıları” başlıklı bir forum düzenlenecek. Öte yandan gençler Alevi kurumlarının siyasete etkisi üzerine tartışmalar da düzenleyerek örgütlülük bilincinin faydalarını ele alacaklar.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AKP’nin ‘Alevi açılımı’ adı altında Aleviliği ve Alevileri asimile etmeye çalıştığını ifade ederek, üniversitelerdeki Alevi ve demokrat öğrencilere baskıların da AKP ile birlikte arttığını kaydetti. Gümüş, “Sömürünün kalktığı bir Türkiye’nin kurulması için Alevi hareketinin kurumlarıyla, emek cephesiyle birlik içinde mücadele edilmelidir” diye konuştu.

Ankara/EVRENSEL - 07.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.