Hacıbektaş'ta Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Kurulacak

Hacıbektaş'ta Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Kurulacak

Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık MüzesiHACIBEKTAŞ‘TA KURULACAKNEVŞEHİR - Nevşehir’in Hacıbektaş ilçe belediyesi Çilehane mevkiinde kurulacak kültür...

A+A-

Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi

HACIBEKTAŞ‘TA KURULACAK

NEVŞEHİR - Nevşehir’in Hacıbektaş ilçe belediyesi Çilehane mevkiinde kurulacak kültür merkezinde “Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi” oluşturulacak. Müzede aydınlanma şehitleri Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi’nin heykelleri, çizerimiz Turhan Selçuk’un karikatürleri de yer alacak.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Çilehane mevkiinde bölgenin önemli kültür merkezlerinden birinin yapılacağını ve bunun için de 7 ayrı bölümden oluşan “Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi” oluşturulacağını açıkladı. Müzenin ilk bölümünde Sıvas katliamında yakılan 33 aydının fotoğrafları ile kullandıkları enstrümanlar, giysiler, sesli, görüntülü ve yazılı eserlerinin yer alacağını anlatan Selmanpakoğlu, “Müzede son ziyaretçiler için bir dinlenme ve karanlığı sorgulama odası da oluşturulacak” dedi.

Bugüne dek Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müze için 400 bin YTL destek aldıklarını ifade eden Selmanpakoğlu, “Merkez için yaklaşık 620 bin YTL’ lik bir harcama gerekiyor. Konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ’a ilettik. Destek bekliyoruz” dedi.

SELAHATTİN ŞAHİN / CUMHURİYET - 20 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.