Halaçoğlu'nun Yeni İncisi : Hepimiz Aleviyiz

Halaçoğlu'nun Yeni İncisi : Hepimiz Aleviyiz

Yusuf Halaçoğlu: Hepimiz AleviyizTarsus'ta bir konferans veren Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu, Alevilerin Ankara’da...

A+A-

Halaçoğlu'nun Yeni İncisi : Hepimiz AleviyizYusuf Halaçoğlu: Hepimiz Aleviyiz

Tarsus'ta bir konferans veren Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu, Alevilerin Ankara’da yürüyüş yaptığı bu günde olay açıklamalar yaptı.     

Abdullah Biçer ve Ayhan Kızılelma'nın haberi

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile olay yaratan ve tüm dünyada tanınan bir isim olan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, yine olay konuşmasıyla gündemde.

Halaçoğlu: “Bakın bizim alevi vatandaşlarımız var. Biz alevi vatandaşlarımızı tanımıyoruz. Aslında hepimiz Aleviyiz. Hz. Ali Eyhibeyti sevmeyenimiz var mı içimizde ne mümkün, hepimiz Hz. Ali’nin cenklerini okuyarak büyüdük. Hz. Hasan, Hüseyin dediğimizde tüylerimiz diken diken olur. Aleviliğin temel ilkesi olan üç şey vardır. Eline beline diline sahip olacaksın. Nedir bu Alevilerin üç temel ilkesi biliyor musunuz? Belki Alevilerin hepside bilmiyordur bunları. Bakın eline sahip olacaksın, ne demektir el biliyor musunuz, hırsızlık yapmak anlamında değil, el memleketine sahip olacaksın. Yani eline sahip olacaksın, memleketine sahip olacaksın. Diline sahip olacaksın, Türkçene sahip olacaksın, Türkçe konuşacaksın, Türkçe yazacaksın neyi kötü, beline sahip olacaksın, nesline ailene sahip olacaksın yoksa zina işlemek değildir. Dolayısıyla hangimiz alevi değiliz. Bırakın mum söndürme uydurmalarını, Türkmenlerdir aleviler, Türkmenlerin %99’u alevidir. Bunlar hep kucaklaşacağımız konulardır. Birbirimizi dışlamayalım.”dedi.

Halaçoğlu’nun konuşmasından sonra bir vatandaş alevi olduğunu söyleyerek, Halaçoğlu’na teşekkür etti.

HABER7 - 9 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.