Halit TUNÇ : Başbakan Erdoğan, İzmir'de Alevileri partiye kaydedecek

Halit TUNÇ : Başbakan Erdoğan, İzmir'de Alevileri partiye kaydedecek

Halit TUNÇ : Başbakan Erdoğan, İzmir'de Alevileri partiye kaydedecek.    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart'ta İzmir'e...

A+A-

Halit TUNÇ : Başbakan Erdoğan, İzmir'de Alevileri partiye kaydedecekHalit TUNÇ : Başbakan Erdoğan, İzmir'de Alevileri partiye kaydedecek.   

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart'ta İzmir'e geliyor.

9 Mart'ta yapılacak olan İl Kadın Kolları Kongresine katılacak.

Aynı tarihte, CHP'den istifa edip AK Parti'ye katılan 3 bin 500 kişi için görkemli bir tören düzenlenecek. CHP'den, Genç Parti'den, Demokrat Parti'den AKP'ye geçiş yapanlar arasında eski belediye meclis üyeleri, eski - yeni belediye başkanları da var.

En önemlisi katılımcıların çoğunun CHP'ye küsmüş Alevilerin olması. Aleviler özellikle Bornova'da CHP'ye karşı isyan bayrağı açtılar. AK Partiye yöneldiler.

Özellikle Alevilerin katlımı AK Parti İl Yönetimini mutlu etmiş olsa da, parti tabanında rahatsızlık yaratan gelişmelerde var.

Parti genel merkezine bu tepkileri içeren mesajlar gönderildi.

AK Partililer ''CHP'nin davul-zurna çalarak uğurladığı, (kurtulduk ) diye sevindiği bir grup bizde de sıkıntı yaratacak'' diyorlar.

Tepki CHP Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın'a odaklanmış.

Alevi vatandaşların katılımı ise AK Partilileri sevindirmişe benziyor. Şimdi daha çok biz ''Merkez Partisiyiz'' demeye başladılar.

Yeni Asır TV'nin ''Gazeteciler'' programının bu haftaki konuğu olan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e aynı şeyi sordum. Cevabı şöyleydi:

''Biz AK Parti'ye katılacak olanlara bir söz vermedik. Sizi belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi yapacağız demedik. Makam mevki önermedik. Partimiz bir merkez partisidir. Toplumun bütün değerlerini, görüşlerini, renklerini kucaklıyor. Bu ülke adına bizimle aynı heyecanı duyan, aynı hedeflere yürümek isteyen herkese kapılarımız açık. Bu anlamdaki kimi tepkileri haklı bulmuyorum.

Katılanlar arasında yerel yönetimlerde hizmet üretecek kapasiteye, birikime, sahip arkadaşlar kuşkusuz vardır. Onu da değerlendirmek zorundayız.''

Katılımcılar arasında bulunan CHP Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın'ın, yeni ilçe olacak Karabağlar'a belediye başkan adayı olmak istediği, pazarlık yaparak şartlı geldiği söyleniyor.

İl Başkanı Aydın Şengül ise ''Pazarlık ve şartlı üyelik yok'' diyor.

Katılım büyük, kafalar karışık.

Halit TUNÇ
STAR - 1 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.