HAMBURG VE ÇEVRESİ ALEVİ KURUMLARI: ‘’ HAYDİ ORADAN’’

HAMBURG VE ÇEVRESİ ALEVİ KURUMLARI: ‘’ HAYDİ ORADAN’’

’Alevilik, Bektaşilik, tekçiliği red eden, ezilenin yanında, ezenin karşısında duran, saltanata biat etmeyen bir inançtır. Aleviliğin içini boşaltmak, Alevileri asimile etmek, ‘’Devlet (AKP) Aleviliği“ yaratmak için kolları sıvamışlar!’’

A+A-

HAMBURG VE ÇEVRESİ ALEVİ KURUMLARI: ‘’ HAYDİ ORADAN’’

AKP’nin Avrupa örgütlenmesi olan ‘’ Uluslararası Demokratlar Birliği’’ Almanya’nın Hamburg  ve Köln şehirleri başta olmak üzere birçok kentinde ‘’ Anadolu’da Alevilik ve Bektaşilik’’ isimli paneller düzenliyor.  Bu panellerden birsi,  22 Haziran 2019 tarihinde Almanya Sendikalar Birliği’nin Hamburg’taki  salonunda  yapılacak.

Hamburg  ve Çevresi Alevi Kurumları yazılı bir açıklama yaparak,   ‘’Anadolu’ da  Alevilik ve Bektaşilik“ isimli panellerinin, AKP’nin Alevileri asimile etmek politikasından bağımsız bir gelişme olmadığını vurguladı  ve bu panelleri düzenleyen ‘’Uluslararası Demokratlar Birliği’ne’’ sert tepki  gösterdi.

 Hamburg ve Çevresi Alevi Kurumları’nın,  ‘’Haydi  Orda diyoruz!’’ üs başlığıyla yaptıkları açıklamada, UID  tarafından düzenlene panellere ilişkin şu düşünceler yer alıyor:

‘’UID (Uluslararası Demokratlar Birliği), daha önceki ismiyle UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), daha geçen sene Bosna Hersek’in başkenti   Saraybosna ‘da yaptığı genel kurula, Recep Tayyip Erdoğan  onur konuğu olarak katılmıştır. RTE`nin Avrupa ziyaretlerinin organizesini bu örgüt hep yapmaktadır ve AKP nin Avrupa ve şimdi isim değişikliği ile Dünyadaki lobi çalışmalarını yürüten kuruluştur.

Son günlerde Almanya’nın çeşitli şehirlerinde ve Hamburg`ta bu panellerin organizesini yapmaktadır.

Niçin bunu yapıyorlar?

Amaçları nedir?

Son genel kurulda isim değişikliği ile şöyle denilmektedir  ‘’….Avrupa ve Dünyada Türkiye kökenli insanlarımıza ve gönül coğrafyamıza hitap ederek, onların sesi olmayı….“ istiyorlar.

Yani, Avrupa ve Dünyadaki AKP ye karşı var olan muhalefeti zayıflatmak, sesini kısmak, kendi seslerini yükseltmek istiyorlar. Bu görev verilmiş bunlara! Aynı genel kurulda  ‘’… dava büyüklerimizin teveccühü ile….“ diye başladıkları cümleleri, bu örgütün, zaten kimin hizmetinde olduğunu gösteriyor!

AVRUAPA ALEVİ HAREKETİ’Nİ BÖLMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR!

Açıklamanın davamın da AKP’nin kendi Aleviliğini yaratma ve Avrupa Alevi Hareketi’ni bölme politikasına vurgu yapıldı.

‘’Alevilik, Bektaşilik, tekçiliği red eden, ezilenin yanında, ezenin karşısında duran, saltanata biat etmeyen bir inançtır. Aleviliğin içini boşaltmak, Alevileri asimile etmek, ‘’Devlet (AKP) Aleviliği“ yaratmak için kolları sıvamışlar!’’

Avrupa Alevi hareketini bölmek, parçalamak, güçsüz hale getirmek için uzun zamandır uğraşıyorlar.

Matem aylarında gönderdikleri  ‘’Gri Pasaportlu Dedeler“, ‘’İkrarın özüne dönüyoruz“ diyen Alevi İslam Birlikleri, ‘’Ali Yolu“ diye tabir edilen sahte, Yezit sofrasına oturan  ‘’Seyitler“ görevlerini başarı ile yerine getiremedikleri için, şimdi ‘’Anadolu’da Alevilik ve Bektaşilik“ diye,  Alevi hareketi ve bileşenlerini  ‘’itibarsızlaşmaya“,  ‘’AKP yandaşlığı“ yapmaları için uğraşıyorlar.

Hepsi nafile….’’

SİZ, ÖNCE ECDATLARIMIZA  YAPTIĞINIZ KATLİAMLARIN HESABINI VERİN

Alevi toplumuna yönelik yapılan katliamların dile getirildiği açıklama da ‘’ sahte demokratlar’’dan uzak durma çağrısı yapıldı:

 ‘’Haydi  Ordan diyoruz!

Siz, önce Ecdatlarımıza yaptığınız katliamların, hile ve düzenbazlıklarınızın, bugünkü asimilasyon politikalarınızın hesabını verin!

Cemevlerine  ‘’Cümbüş evi“ diyenler,  Cem evini ibadet yeri olarak tanımayanlar, zorla çocuklarımızın din dersi adı altında okullarda asimile edenler, Koçgiri, Dersim, Çorum, Maraş, Sivas, Gazi ve Gezi`de bizleri katledenlerin, Anadolu Aleviliği ve Bektaşiliği üzerine söyleyecek sözü yoktur, olamaz olmayacaktır.

Tüm demokratik kamuoyunu, Partileri, Sendikaları, sivil toplum kurum ve kuruluşlarını, başkalarının inancına, etnik kökenine saygı duymayan, aşağılayan, rencide eden  ‘’sahte demokratlar“dan uzak durmaya, tavır almaya çağırıyoruz.

HAYDİ ORDAN diyoruz!

Türkiye’de başta gazetecileri, akademisyenleri, partileri,  Alevileri, Kürtleri, diğer inançları ve etnik kökenleri tekçi yapmak isteyen, tutuklayan, susturan bu zihniyete karşı ortak hareket etmeye çağırıyoruz.

HER SEY GÜZEL OLACAK!’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum