Hedef, memura türban izni

Hedef, memura türban izni

AKP'Lİ TUNA'DAN İLGİNÇ ÇIKIŞHedef, memura türban izniTBMM Anayasa Komisyonu üyesi AKP'li Hüsnü Tuna, "İnşallah...

A+A-

Hedef, memura türban izniAKP'Lİ TUNA'DAN İLGİNÇ ÇIKIŞ
Hedef, memura türban izni

TBMM Anayasa Komisyonu üyesi AKP'li Hüsnü Tuna, "İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personelde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Zamanı gelince o düzenlemeler de gündeme gelecektir" dedi

TBMM Anayasa Komisyonu üyesi AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, "İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personelde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Bu utanç verici bir şey diye düşünüyorum" dedi.

AKP Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Ali Öztürk, Mustafa Kabakçı, Hüsnü Tuna ve Kerim Özkul Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Türkiye'de özgürleşme adına yeni bir anayasa çalışması yapıldığını belirten Tuna, üniversitelerde türban yasağının kaldırılması girişimlerini şöyle değerlendirdi: "Bunun için de bir değişiklik düşünülüyor. Bu değişiklikte hedef, bir özgürlüğün sağlanması. İkincisi, bu özgürlüğü sağlayacak maddenin yargı veya başka bir unsur tarafından ortadan kaldırılmamasının tedbirinin alınması noktasında çalışma yapılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta içinde netleşir.

Üniversitelerde kılık kıyafet serbest olursa, kamu hizmetinde yasak devam eder mi? İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personelde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Ama bunun yeri eğitim hakkıyla ilgili 42'nci madde değil. Orada çalışma hakkını düzenleyemiyoruz. Zamanı gelince, inşallah o çerçevedeki düzenlemeler de gündeme gelecektir."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, hak ve özgürlüklerin önüne hiçbir zaman yasak konulmaması gerektiğini, önümüzdeki günlerde Meclis'in türban konusunda önemli bir karar vereceğini belirterek, "Bu karar Türkiye'nin de demokratikleşmesinin önemli bir göstergesi olacak" dedi. Tanrıverdi, "Türban insanların temel hak ve özgürlüklerindendir. İnsanlar istedikleri gibi gezebilir ve giyebilir"diye konuştu.

TANER ORAL Konya DHA

Tuna: Şahsi görüşlerimdir

AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Söz konusu açıklama, şahsi görüşlerimdir. Çünkü partiyi temsil etme görevim olmadığı gibi, parti adına açıklama yapma yetkim de yoktur" diye konuştu.

Zapsu: Bana ne kanundan?

Başbakan Erdoğan'ın Danışmanı Cüneyd Zapsu, türban tartışmalarıyla ilgili olarak "İstediğini düşünmek, istediğini giyinmek, istediğine inanmak her insanın hakkıdır. Yok efendim şu kanun... Bana ne kanundan? İnsan yapmış kanunu, değiştirirsin kanunu" diye konuştu. Zapsu, Dünya Ekonomik Forumu için geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında gazetecilerle sohbet etti.

Türbanın liseye, ilkokula ineceğine dair korkular olduğunu belirten Zapsu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kamuda da oldu diyelim. Sonunda ne olacak? Korkulan nedir? Şeriat... Türkiye'ye hiç bir şey olmaz. İsterse kamuda da olsun, bana ne? 700 sene Osmanlı şeriat ile idare edilmiştir. Türk halkı Yunus Emre ve Mevlana ile büyümüştür. 'Şeriat gelecek, Türkiye işte İran gibi olacak' gibi şeyler... Bunlar tarih okumuyorlar."

Zapsu, AKP'nin kurucusu olduğunu ve Başbakan Erdoğan'a parti ismi olarak, "Müslüman Demokrat Parti" ismi önerisinde bulunduğunu ifade eden Zapsu, şunları söyledi:

"Tayyip Bey de aynen şu şekilde yanıt vermişti: Cüneyt ne diyorsun. Hiçbir zaman dini, bir partinin ismine alamayız. Bu hem dini kullanmaktır hem de parti insanın yaptığı bir şeydir. Ve insan yanlış yapar. İnsan yanlış yaptığı zaman, başına da dini koyduğun zaman otomatikman dini alet ediyorsun..."

MİLLİYET - 26 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.