Hızır Paşa bile dayaktan kurtaramadı

Hızır Paşa bile dayaktan kurtaramadı

‘Hızır Paşa’ bile dayaktan kurtaramadı Alevi öğrencilere öğretmen şiddeti sürüyor. Esenyurt’ta yaşanan Alevi öğrenciye...

A+A-

Hızır Paşa bile dayaktan kurtaramadı‘Hızır Paşa’ bile dayaktan kurtaramadı

Alevi öğrencilere öğretmen şiddeti sürüyor. Esenyurt’ta yaşanan Alevi öğrenciye dayak olayının ardından bir dayak olayı da Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde de yaşandı

Alevi öğrencilere öğretmen şiddeti sürüyor. Esenyurt’ta Ramazan ayında oruç tutmadığı ve Alevi olduğu için bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesinin ardından bir dayak olayı da Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde yaşandı. Başbakan’ın “Hızır Paşa operasyonu”yla iftarına katıldığı orucu tutan öğrenci, din kültürü öğretmeninin dayağından nasibini aldı. AKP’nin ‘Alevi açılımı’nın yarattığı hava dahi öğrenciyi öğretmeninin hışmından kurtaramadı. Okul önünde eylem yapan Alevi dernekleri, AKP’nin ‘Alevi açılımı’nı samimi bulmadıklarını belirterek,öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdular.

İddialara göre 15 Ocak Salı günü B.T. isimli öğrenci Alevilerin tuttuğu Muharrem orucunu tuttuğu için eğitim gördüğü Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni M.A. tarafından derste dövülerek hastanelik edildi. Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan öğrencinin yapılan muayenesinin ardından iç kanama geçirdiği ve böbreklerinin zarar gördüğü tespit edildi.

Öğretmenin şiddetine maruz kalan B.T’nin tedavisi sürerken konuyla ilgili olarak Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul Bileşenleri, Pir Sultan Abdal Derneği Marmara Bölge Şubeleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Yalıncak Sultan Derneği, Taşdelen Hacıbaktaş Veli Derneği, Çamşıhı Hüseyin Abdal Derneği ve Tunceliler Derneği, protesto eylemi düzenlendi. Dün olayın yaşandığı Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde bir araya gelen Alevi örgütleri, Alevi öğrencilere uygulanan şiddete sert tepki gösterdiler. Dernekler adına ortak bir açıklama yapan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, “AKP Hükümeti göstermelik şovlar yaparken, Alevilerin sorunları artıyor ve buna eğilmiyorlar” dedi. Daha önce de yurdun çeşitli yerlerinde Alevi öğrencilere yönelik şiddet ve zorla namaz kıldırma gibi olayların yaşandığına dikkat çeken Kenanoğlu bazı öğrencilerin baskılardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldıklarına değindi.

Başbakan duymamış olamaz

Yıllardır dile getirdikleri talepler karşısında Erdoğan’ın “Bana ulaşmış bir talep yok” dediğini ifade eden Kenanoğlu “Sayın Başbakan’ın zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda açılan ve AİHM’e giden davaları Cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi ile ilgili olarak topladığımız 1 milyon imzayı da görmemiş olamaz. Bu samimiyetsizliktir” dedi. Kenanoğlu, hükümetin konuya ilgisiz kalışının ‘hasta ruhlu öğretmenlere’ cesaret verdiğini kaydetti.

(İstanbul / EVRENSEL)
19 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.