Hrant Dink'e insan hakları ödülü

Hrant Dink'e insan hakları ödülü

Hrant Dink'e insan hakları ödülüAvusturya, geçen Ocak ayında İstanbul'da öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink'e insan hakları ödülü verdi.Avusturya...

A+A-

Hrant Dink'e insan hakları ödülü

Avusturya, geçen Ocak ayında İstanbul'da öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink'e insan hakları ödülü verdi.

Avusturya Başbakanlığı ve Avusturya'nın diğer ülkelerle dostluk cemiyetlerinin çatı örgütü PAN'ın 2007 Jübile Ödülünün verilmesi dolayısıyla Viyana'da tören düzenlendi. Törende konuşan Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, "Ödül almak sevindiricidir. Bizi cesaretlendiriyor. Bu tören tarihin ve adaletin sayfalarında yerini bulacaktır" dedi.

Eşi Hrant Dink'i "insanlarla empati kuran, ifade özgürlüğünün bir kahramanı" olarak nitelendiren Rakel Dink, "Katiller pişmanlık duymadıkça, suç işleyenler ceza almadıkça, katil yetiştirenlerin çoğalacağını" söyledi.

Avusturya'nın ikili ilişkiler çerçevesinde faaliyet gösteren cemiyetlerinin başkanları ile bazı eski politikacıların hazır bulunduğu törende, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Başkanı Johann Fritz, Hrant Dink adına düzenlenen "İnsan Hakları Ödül Belgesini" Rakel Dink'e takdim etti.

Törende Rakel Dink, Avusturya Başbakanlığı ve PAN örgütünün ortaklaşa oluşturdukları 2007 Jübile Ödülünün belgesi ile 10 bin avro değerindeki para ödülünü ise Başbakanlık Müsteşarı Heidrun Silhavy'nin elinden aldı.

SABAH - 10 Aralık 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.