İHD : Sivas Katliamının Asıl Sorumluları Ortaya Çıkarılmalıdır!

İHD : Sivas Katliamının Asıl Sorumluları Ortaya Çıkarılmalıdır!

İHD : Sivas Katliamının Asıl Sorumluları Ortaya Çıkarılmalıdır!     “Sivas katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti....

A+A-

İHD : Sivas Katliamının Asıl Sorumluları Ortaya Çıkarılmalıdır!
İHD : Sivas Katliamının Asıl Sorumluları Ortaya Çıkarılmalıdır!    

“Sivas katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti. 15 yıl önce 37 insanımız diri diri yakıldı. Bu olaylar nedeniyle bazı insanlar yargılandılar ve bunlardan bir kısmı çeşitli cezalar aldı. Fakat hala olayın öncesinde ve sonrasındaki koşullar, devlet yetkisi kullanan kamu yetkililerinin sorumlulukları, dönemin hükümetlerinin idari ve siyasi sorumlulukları, bu olayın toplumsal barışta yaptığı tahribatlar tam olarak araştırılmış ve tespit edilmiş değildir.”

İnsan Hakları savunucuları, Sivil Toplum Örgütleri, demokrasiden yana tüm kurumlar, katliamda yürekleri yanan herkes 15 yıldır gerçek sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyor. Anlaşılan yaşanan travma, gelecek kuşaklara aktarılan etkilerini kaybetmeyecek ve ne yazık ki son dönemde de yaşatılmaya çalışılan linç politikası ve bu politikanın korunuyor olmasını dehşetle izliyor insanlık. Yetkililer tüm yaşananları, hukuki, siyasal ve toplumsal boyutları ile değerlendirilip gerekli önlemler almazlarsa Madımak Oteli ve son dönemde yaşanan olayların geleceğe yönelik etkilerini ortadan kaldırmak pek mümkün gözükmüyor…

Oysa çağdaş, demokratik ve laik bir devlette esasen var olması gerekli olan insan hakları ve demokrasi ile ilgili hususların gerçekleştirilmesi zor değildir. Önemli olan sorumluluğun ve eksikliklerin siyasi iktidarlar ve devlet erkini kullananlar tarafından kabul edilmesidir. Sivas katliamının 15. yılında; TBMM'ye, Hükümete ve diğer devlet kurumlarına sorumluluklarını tekrar hatırlatıyor, 15 yıl önce kaybettiğimiz 37 insanımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ
ALEVİ HABER AJANSI - 2 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.