İslam Devleti tarafından Antep'te öldürülen gazetecinin son mektubu

İslam Devleti tarafından Antep'te öldürülen gazetecinin son mektubu

Suriye’de yayınladığı ‘Alhita’ isimli dergiyi Gaziantep’te de çıkarmayı sürdüren, son olarak da IŞİD’in katliamlarını anlattığı bir belgesel...

A+A-

Suriye’de yayınladığı ‘Alhita’ isimli dergiyi Gaziantep’te de çıkarmayı sürdüren, son olarak da IŞİD’in katliamlarını anlattığı bir belgesel çeken Naji El Jerf, iki gün önce sokak ortasında tabancayla başından vurulmuştu.

Sputnik’in aktardığına göre El Jerf öldürülmeden hemen önce Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’ne yazdığı mektupta aldığı tehditleri anlatıp gelecek ay Fransa’ya gitmeyi planladığını belirtmiş.

‘GÜVENLİĞİMİN SAĞLANMASI ZORLAŞTI’

El Jerf, Temmuz ayında Türkiye’deki Fransız büyükelçisine başvurusuna destek amaçlı yazdığı bir mektupta da şöyle demiş:

“Şu anda bir Türk şehri olan Gaziantep’te yaşıyorum ve güvenliğimin sağlanması, aileme ve bana yönelik artan tehditler sonucu daha zorlaştı, her şeyden önce cihatçılar tarafından hedef alınan sekülaristlerden ve İsmaili azınlığa mensup olmamdan dolayı.”

‘HÜKÜMET ÖNLEM ALMALI’

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire, Türkiye’ye çağrı yaparak, “Hükümet artık Suriyeli sürgün gazetecilerin güvenliğini sağlamak için hangi önlem alınması gerekiyorsa almalıdır” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.