İsmet Özel mahkemelik

İsmet Özel mahkemelik

İsmet Özel mahkemelikİsmet Özel'den Alevilerle ilgili yine olay sözler!Habertürk ekaranlarında Balçiçek Pamir'in hazırlayıp...

A+A-

İsmet Özel mahkemelikİsmet Özel mahkemelik

İsmet Özel'den Alevilerle ilgili yine olay sözler!

Habertürk ekaranlarında Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı sürüyor.

Habertürk ekaranlarında Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı sürüyor. Geçen hafta da programa katılan Özel yine aykırı fikirleri ile geceye damgasını vurdu.

Karşıt Görüş'te dün akşam şair ve yazar İsmel Özel'in dışında Prf. Dr. Yusuf Halaçoğlu‚ CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat‚ Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız katıldı. Karşıt Görüş 'kimlik' sorunlarımızı tartıştı.

DEMOKRASİ ŞİRİN GÖZÜKME DÜZENİDİR!

Tabii konu 'kimlik' olunca söz İsmet Özel'e kalıyor. Özel'in fikirleri programdaki katılımcılar tarafından sürekli eleştirildi. Özel program boyunca itirazlarla boğuştu.

İsmet Özel: Demokrasi insanların olabildiğince çok kişiye şirin gözükmektir. Sokratesi asan da demokrasidir. Demokrasi kendini ancak şöyle savunur: Kötü rejimlerin en iyisi. Bir şeyi seçmek ile razı olmak arasındaki farkı herkes bilir. Demokrasi dışında kalan rejimler o kadar zarlı ki biz demokrasiyi seçmek zorunda kalıyoruz. Dünyanın en büyük milleti olan Türk Milleti 14 Mayıs'ta başında kimlerin olmaması yönünde oy kullanmıştır.

İKİ SEÇENEK VAR! YA TÜRK'SÜNÜZ YA DA AMERİKA'LI!

Balçiçek Pamir: Sizin için Alevi düşmanı gibi şeyler de söyleniyor. Kim bunlar? Ne diyorsunuz bu konuda.

İsmet Özel: Troçki ölürken kim suçlu diye sorulunca Stalin demiş. Bana göre insanların önünde iki seçenek var. Ya Amerika'lı olacaksın ya da Türk. Üçüncü bir seçenek yok. Modernite bir anti Türklük olayıdır. Batı medeniyeti 17. asırdan beri bilimi yükselmiştir Türklere karşı. Türklerin yenilebileceğinin öğrenildiği zamandır. Bizim memleketimiz bir Osmanlı kalıntısı değildir. 13. asırda vatan haline getirilmiş‚ İstiklal harbi ile de yeniden vatanlaştırılmıştır. Bizim batı sınırmız yoktur. Batı medeniyetinin bizim üzerimdeki baskılarının durduğu yer olan Selimiye Batı ile sınırmız olmuştur. Selimiye'yi vermedik. Bu dünyada bazı ufat aksaklıklar dışında bir sorun yoktur diyorsanız Amerika tarafındasınız. Ama bu dünya yetersizdir‚ daha yükseğe yükseltilebilir diyorsanız Türk'sünüz. Türk bir karakterin adıdır. Allah milletleri dilleri üzerinden yaratır. Türkçe bir islam dilidir. Bizim dilimize Tanzimat'a kadar Arapça'dan kelime girmemiştir. Kuran'dan kelimeler almışızdır.

İsmet Özel mahkemelik

KÜRTLER ASİMİLE OLMAZSA‚ ALEVİLER SÜNNİLEŞMEZSE TÜRKİYE BİTER!

Ali Balkız: Türkiye bir şey olacaksa Kürtler'in asimile olmazı‚ Aleviler'in de sünnileşmesi gerekir demişsiniz daha önce. Ne kadar gaddarca bir bakış açısı.

İsmet Özel: Eğer Kürtler asimile olmazsa‚ Aliveler sünnileşmezse Türkiye biter.

Ali Balkız: Yazıklar olsun size!

İsmet Özel: Azeriler ile bizim aramızdaki dil benzerliği‚ İtalyanca ile İspanyolca arasındaki yakınlıktan biraz daha fazladır. Avrupa'lıların dikte ettiklerini burada tekrarlıyorsunuz. Bu topraklara İslam geldikten sonra bu topraklardaki sapkın inançlar Alevilikte ifadesini bulmuştur. Ben gavurun ekmeğini yemediğim için gavurun kılıcını sallamıyorum.

Durdu Özbolat: Gurbetçi olan milyonlarca vatandaşımız ne olacak? Onlar Türk değil mi?

İsmet Özel: Göreceğiz!

CANLI YAYINDA MAHKEMELİK OLDULAR!

İsmet Özel ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız program boyunca sert tartışmalar yaşadılar. Ama programın sonunda iş ciddi boyutlara vardı. Önce Balkız sonra da Özel karlılıklı olarak mahkemeye gideceklerini açıkladılar.

Ali Balkız: Biz yasal haklarımızı korumak amacıyla İsmet Bey'i mahkemeye vereceğiz.

İsmet Özel: Ben de sizi vereceğim. Eğer aklı başında bir avukat bulabilirsem ben de hapinizi mahkemeye vereceğim.

Gazeteciler.com - 31 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.