İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı başlıyor

İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı başlıyor

İstanbul Kitap Fuarı başlıyorKitap severleri buluşturan 26'ncı İstanbul Kitap Fuarı, 27 Ekim-4 Kasım'da Beylikdüzü Tüyap Fuar ve...

A+A-

İstanbul Kitap Fuarı başlıyorİstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Kitap severleri buluşturan 26'ncı İstanbul Kitap Fuarı, 27 Ekim-4 Kasım'da Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Yazar-okur buluşmaları, söyleşiler, dinletiler ve çeşitli konulardaki sergiler ile birçok kültürel etkinliğe sahne olacak fuara bu yıl yaklaşık 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.
 
Fuarda, kültür etkinlikleri ve imza günlerinde konuk yazarlar, sanatçı, bilimadamı, gazeteci ve politikacı kitap yazarları kitapseverlerle buluşma imkanı bulacak. 

Bu seneki teması, 'Akdeniz'de Edebiyat; Edebiyat'ta Akdeniz', onur yazarı ise Metin And olarak belirlenen fuar, 'ARTİST 2007-17'nci İstanbul Sanat Fuarı' ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.
 
Fuarda, Akdeniz teması çerçevesinde Akdeniz şiirleri dinletileri, İstanbul şiirleri dinletisi, Akdeniz edebiyatı, deniz edebiyatı, Akdeniz'de modernite, Akdeniz kültüründe kadın olmak, Akdeniz mutfağı üzerine söyleşi-paneller, dinleti ve dia gösterisi yer alacak.
 
Kore ilk kez fuara katılacak
 
Bu sene ilk kez fuara katılacak olan Kore, Kore edebiyatı üzerine Türkçe'ye çevrilmiş eserlerin sahibi Koreli yazarların katılımıyla bir panel düzenleyecek.

İlk kez geçtiğimiz yıl fuara katılan Literature Across Frontiers, bu yıl yaklaşık 13 ülkeyi temsilen fuarda bulunuyor.
 
Litvanya'dan şairlerin katılımıyla bir müzik-şiir dinletisi, Avrupa'daki Türkiye imajı ve azınlık edebiyatı üzerine birer panel gerçekleştirilecek.
 
Fuarın önemli etkinliklerinden biri 2-3 Kasım 2007 tarihlerinde düzenlenecek olan 'Akdeniz Buluşması'nda, 'Akdeniz'de edebiyat', 'Akdeniz kültüründe kadın olmak', 'Akdeniz'de modernite' üzerine paneller yapılacak.
 
Onur yazarı Metin And'ın katılımıyla Doğan Hızlan ile bir sohbet, ayrıca Sabri Koz ile Metin And'ın katılacağı Metin And'ın çalışmaları ve hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Fuarın yazar konukları arasında Rusya'dan Valentin Rasputin, İsveç'tenDavid Gaunt, Asa Lind, Fransa'dan Eva Cox, Henri Loevenbruck,Almanya'dan Mladen Jandrlic, Kore'den Yoon Ji-Kwan, Yi Mun-Yol, Gong Sun-Ok, Young-Ha, ABD'den Gregory Jusdanis, Claire Messud ve NicholasGage, Belçika'dan Brigitte Labbe, KKTC'den Alev Adil, Katalan'dan AnnaAguilar-Amat, Litvanya'dan Uldis Berzins, Liana Langa, Junis Kronbergs,Slovenya'dan Brane Mozetic ve Jana Putrle, Polonya'dan Jerzy Jarniewicz,Suriye'den Helim Yusiv, Romanya'dan Marius Chivu, Denisa Comanescu,Bogdan Stanescu, Luminita Munteanu, Cornia Bernic Ioana Ieronim, FilipFlorian, Galler'den John Barnie, Azerbaycan'dan Kemal Abdulla, Elçin Şıhlı ve Vakıf Behmenli bulunuyor.
 
Fuarda Almanya, ABD, Azerbaycan, İtalya, İsveç, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, Kore, İngiltere, Letonya, Romanya ve Küba'dan yayıncılar ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alacak.
 
TÜYAP Çocuk Kulübü
 
TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde bu yıl okuma, söyleşi, drama çalışması ve resim atölyeleri gibi 30'a yakın çocuk etkinliği yapılacak.
 
Atölye çalışmaları için bir atölye alanı oluşturulacak, okuma ve söyleşiler ise hafta içi günlerde 11.00-14.00 saatleri arası Karadeniz Salonu'nda gerçekleştirilecek. Bu yıl fuarın, yurtdışından çocuk kitabı yazarı konukları da olacak.
 
Belçika'dan Brigitte Labbe, İsveç'ten Asa Lind ve Almanya'dan Mladen Jandrlic çocuk edebiyatı üzerine söyleşilerde bulunacak.
 
ARTİST 2007 etkinlikleri
 
TÜYAP Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul'un en geniş alanda düzenlenen sanat fuarı olma özelliği taşıyan ARTİST 2007 bünyesinde de sanat galeri, bağımsız gruplar ve üniversiteler çalışmalarıyla yer alacak.
 
Geçen yıl 100 sanat galerisi ve kurumunun katılımıyla düzenlenen fuara, bu yıl 100'e yakın sanat kurumu katılacak.
 
Bu yıl ilk kez İstanbul Sanat ve İstanbul Kitap Fuarı ortak 'Akdeniz' temasıyla buluşacak.
 
Bu tema çerçevesinde, İstanbul Sanat Fuarı bünyesinde Uluslararası Plastik Sanatları Derneği tarafından 'Akdenizlilik ve Gurbet' sergisi düzenlenecek.
 
Küratörlüğünü Maurizio Vanni'nin üstlendiği İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 'Sınır İşaretleri/İnsan Ben'inin Tekrar Fethi' resim sergisi de 17'nci İstanbul Sanat Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.
 
İstanbul Kitap Fuarı ve ARTIST 2007, 27 Ekim-3 Kasım'da saat 11.00-20.00, kapanış günü olan 4 Kasım'da ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuar 11.00-20.00 saatlerinde ziyarete açık

18/10/2007 - CNN TURK

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.