İzmir Alevi dernekleri aşure etkinliği yapıldı

İzmir Alevi dernekleri aşure etkinliği yapıldı

İzmir Alevi dernekleri aşure etkinliği yapıldıİzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformunca Aşure etkinliği düzenlendi.İzmir Alevi Bektaşi...

A+A-

İzmir Alevi dernekleri aşure etkinliği yapıldıİzmir Alevi dernekleri aşure etkinliği yapıldı

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformunca Aşure etkinliği düzenlendi.

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformunca düzenlenen Aşure Etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''İnanıyoruz ki, sizlerin (Alevilerin), 3.5 milyon İzmirli'nin desteği olduğu müddetçe, burada, sosyal demokratların, cumhuriyetçilerin, laik Türkiye'den, demokrasiden, insan haklarından yana olanların, 'benim kıblem insandır' diyenlerin iktidarı devam edecektir'' dedi.

Halkapınar Spor Salonu'ndaki etkinlikte kürsüye gelen Belediye Başkanı Kocaoğlu, görev süresince hiçbir zaman grupların, zümrelerin belediye başkanı olmadığını, daima halkın yanında, çalışarak, üreterek, hak yemeden herkese eşit belediyecilik yaptığını söyleyen Kocaoğlu, bu sayede yeniden İzmirlilerin karşısına aday olarak çıkabildiğini ifade etti.

Kocaoğlu, seçim kampanyasını, birkaç gün içinde ilçe belediye başkan adayları belli olduktan sonra başlatacaklarını belirterek, ''Ancak inanıyoruz ki, sizlerin, 3.5 milyon İzmirli'nin desteği olduğu müddetçe, burada, sosyal demokratların, cumhuriyetçilerin, laik Türkiye'den, demokrasiden, insan haklarından yana olanların, 'benim kıblem insandır' diyenlerin iktidarı devam edecektir'' diye konuştu.

-''GÖRÜCÜYE ÇIKTIK''-

Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Aleviler, Anadolu'daki köyünde de kentteki yerinde de inancını, gelenek ve göreneklerini sürdürmede devlet bütçesinden, yerel yönetim bütçesinden minimum pay almaktadır, hatta hiç almamaktadır. O zaman biz, madem ki adiliz, madem ki eşit hizmetten yanayız, madem ki hiç bir insanımızı ayırmadan 3.5 milyon insanımızın belediye başkanıyız; Biz, Alevi insanımıza da inancını, geleneğini göreneğini sürdürecek mekanları, olanakları sağlamak, onların hizmetine sunmak zorundayız. Bunu yaptık, bunu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.''

Bu görev anlayışları ve yaptıkları hizmetlerle 29 martta yeniden halkın önüne görücüye çıktıklarını ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''Şimdi, ya 5 yıldır halktan yana olan, İzmirliler'den aldığımız güçle halkın hizmetinde olan CHP'nin belediye başkanlarını, büyükşehir belediye başkanını seçeceksiniz, yahut da İzmir'i kültürden, sanattan, aydınlıktan uzak ve birçok sorunlu işlerin yapıldığı bir kent haline getireceksiniz. Bu kararı sizler vereceksiniz. Biz 5 yıldır görevimizi doğru yapmanın ve 24 saatimizi halka vakfetmenin güvenci ve inancıyla sizlerden destek bekliyoruz ve sizlerin de bu desteği canı gönülden vereceğinize inanıyoruz.''

-''KERHEN OY VERDİĞİMİZ SON SEÇİM OLABİLİR''-

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil ise yaptığı konuşmada, Alevi sorunlarının bugüne kadar hep görmezden gelindiğini, buna karşın 20 milyon Alevinin, seçim dönemlerinde siyasilerin her zaman iştahını kabarttığını söyledi. Özdil, şöyle konuştu:

''Ne yazık ki, öz eleştiri yapmak gerekirse; biz de Aleviler olarak bu noktada siyaseten sağlam bir duruş sergileyemedik. Bu nedenle de siyasi partiler, Alevilere oy deposu gibi yaklaştılar. Burada şunu çok açıklıkla ortaya koymak gerekir. İzmir'deki belediye başkanlarının, Alevilerle olan ilişkileri bir yerel yönetimde olması gerektiği ölçüde ve doğrultudadır, ama Türkiye'nin genelinde bu böyle değildir.''

Yönetime talip olma zamanlarının geldiğini de ifade eden Özdil sözlerini, ''Bu seçim belki de Alevilerin kerhen bazı partilere oy verdiği son seçim olabilir. O zaman 2010 yılı çok farklı bir yıl olabilir. O zaman, siyasilerin Alevilerin duruşunu, örgütlü yapısını dikkate alması ve ona göre hareket etmelerinin zamanıdır'' diyerek tamamladı.

CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un da katıldığı etkinlikte 5 bini aşkın katılımcıya aşure dağıtıldı, semah gösterisi yapıldı.

GERÇEK GÜNDEM - 02.02.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.