İzmit'te Alevilerin Evlerine Kırmızı Çarpı İşareti

İzmit'te Alevilerin Evlerine Kırmızı Çarpı İşareti

İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaşi Veli Tavşantepe Cemevi’nin çevresinde 20’ye yakın ev gece geç saatlerde kimliği belirsiz şahıslar...

A+A-

İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaşi Veli Tavşantepe Cemevi’nin çevresinde 20’ye yakın ev gece geç saatlerde kimliği belirsiz şahıslar tarafından işaretlendi.

Doğuş Sokak, Akif Sokak ve Hacı Bektaşi Veli Sokak üzerinde bulunan yaklaşık 20 evin üzerine kırmızı boya ile çarpı işareti konuldu.

aretler__2_

KUNDAKLANDI

Kocaeli gazetesinden Caner Aktan'ın haberine göre Sabah saatlerinde evlerine işaret konulduğunu fark eden mahalle sakinleri hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri işaretleri inceleme altına aldı. Öte yandan cemevinin yakınında bulunan bir kafe de kimliği belirsiz şahıslar tarafından kundaklandı. Mahallesi ise Alevilerin üzerinde bir oyun oynanmak istediğini ve provokasyonlara gelmeyeceklerini belirtti.

aretler__4_

HURSUZLUK YARATTI

Yaşanan provokatif olayla ilgili açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu, “Bizim için sıkıntılı bir durum. 35 yıldır burada yaşıyoruz. En son 12 Eylül’de yaşadık böyle olayları. Ondan sonra ilk defa böyle bir şey oldu. Polis ekipleri gerekli soruşturmayı başlattı. Halkımız provokasyona gelmeyecek. Sağduyulu davranarak bu oyunu bozacağız” dedi.

aretler__5_

15-16 EV İŞARETLENDİ

Ali Ekber İncesu, “Evler kırmızı kalemle işaretlendi, Cemevi hizasından 20’ye yakın ev işaretlenmiş. Alevi vatandaşların yaşadığı evler buralar. Sakin ve kardeşçe, kimseyi ayırt etmeden yaşıyorduk. Yangından gece 03:30’da haberim oldu. Belediyeye ait kafe de birileri tarafından kundaklanmış. Daha önce bir arkadaşımız çalışıyordu burada. Kimse işletmiyor şimdi” şeklinde konuştu.

kafe

Öte yandan cemevinin yakınında bulunan bir kafe de kimliği belirsiz şahıslar tarafından kundaklandı.

Tavşantepe Mahallesi’nde özel olarak Alevi vatandaşların yaşadığı evler seçilerek işaretlendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.