İzzettin Doğan Fetö İşbirlikçisidir ve Yargılanmalıdır!

İzzettin Doğan Fetö İşbirlikçisidir ve Yargılanmalıdır!

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) çatı iddianamesinde, Gülen cemaatiyle birlikte Cami-Cemevi projesini yürüten Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın da...

A+A-

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) çatı iddianamesinde, Gülen cemaatiyle birlikte Cami-Cemevi projesini yürüten Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın da tanık olarak ifadesi yer aldı.

Doğan, özetlenerek iddianameye konulan ifadesinde, Fetullah Gülen ile ABD’ye gitmeden önce zaman zaman topluca yapılan görüşmelerde sohbet ettiğini anlattı. İzzettin Doğan, “Örgütün devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan alevi vatandaşlara görevi bırakmaları için iş yerlerinde ayrımcılığa maruz bırakılması, tayine zorlama ve bu tür baskılar uyguladığını kesinlikle düşündüğünü ve bildiğini” söyledi.

‘ALEVİ İMAMI’NI DOĞRULADI

İzzettin Doğan ifadesinde, iddianamede “Türkiye Polis Memurları İmamı” olarak suçlanan, aynı zamanda “Alevi İmamı” olarak da adı geçen 69 numaralı sanık Süleyman Uysal’ı da tanıdığını söyledi. Doğan, Uysal’ın kendisini ziyarete geldiğini, cami-cemevi projesi hakkında karşılıklı bilgi alışverişlerinin olduğunu, bu projeyi getirenin Süleyman Uysal olduğunu, projeyi sembolik de olsa 2-3 büyük şehirde hayata geçirilmesini kabul ettiğini” anlattı.

NE DEMİŞTİ?

Doğan, tartışmalara yol açan cami-cemevi projesi için “Bu bir barış projesidir. Bu ülkedeki büyük bir cemaat bunu kabul ediyorsa cemevleri kabul görür hale gelmiştir” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.