İzzettin Doğan, Yeşil Kart İçin Gülen'e Referans Oldu

İzzettin Doğan, Yeşil Kart İçin Gülen'e Referans Oldu

İzzettin Doğan, Yeşil Kart İçin Gülen'e Referans Oldu Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Fettullah Gülen'i...

A+A-

İzzettin Doğan, Yeşil Kart İçin Gülen'e Referans Olduİzzettin Doğan, Yeşil Kart İçin Gülen'e Referans Oldu
 
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Fettullah Gülen'i "bir düşünür, bir filozof" olarak nitelendiren Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a tepki gösterdi.

Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Fettullah Gülen'i "bir düşünür, bir filozof" olarak nitelendiren Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a tepki gösterdi. Yıldırım, "İzzettin Bey bir söyleşisinde, Fettullah Efendiyi avukatlarının yeşil kart başvurusundaki sözleriyle değerlendirmiştir. Bu sıradan bir rastlantı değildir. ABD'deki dosya kapsamından, İzzettin Bey'in sözlerinin Fettullah Efendinin yeşil kart başvurusu dolayısıyla referans olarak söylendiğinde herhangi bir şüphe kalmıyor" dedi.

Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Fettullah Gülen'in ABD de oturma izni almak için yaptığı başvurunun reddedildiğini hatırlattı. Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın, Gülen'in yeşil kart başvurusunun değerlendirildiği günlerde yaptığı bir söyleşinin son derece dikkat çekici olduğunu söyleyen Yıldırım şunları kaydetti:

"Fettullah Efendinin avukatları ABD makamlarına yapmış olduğu yeşil kart başvurusunda müvekkillerini "olağanüstü yetenekli eğitimci' olarak tanımlamış ve bu özelliği dolayısıyla ABD'den sürekli oturma izni talebinde bulunmuşlardır. İzzettin Beyin söyleşisinde Fettullah Efendiyi onun avukatlarının yeşil kart başvurusundaki sözleriyle değerlendirmiş olmasının sıradan bir rastlantının ötesinde bir nitelik taşıdığı şimdi bütün çıplaklığıyla ortaya görülüyor.

ABD'deki dosya kapsamından, İzzettin Beyin sözlerinin Fettullah Efendinin yeşil kart başvurusu dolayısıyla referans olarak söylendiğinde herhangi bir şüphe kalmıyor.

İzzettin Bey söyleşisinde Fettullah Efendiyi "bir düşünür, bir filozof olarak gördüğünü' dile getirmişti. Bu değerlendirme Fettullah Efendinin avukatlarının değerlendirmesiyle olduğu gibi çakışıyor. Hatta onu da aşan bir nitelik taşıyor. İzzettin Bey basın aracılığıyla ABD makamları önünde Fettullah Efendiye referans veriyor, kefil oluyor."

HABERX - ANKA - 30 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.