Kadınlardan imam hakkında suç duyurusu

Kadınlardan imam hakkında suç duyurusu

Kadınlardan imam hakkında suç duyurusuİSTANBUL (12.04.2008) - ÇHD Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Hakları İzleme Grubu bir cuma vaazında "Karınızı...

A+A-

Kadınlardan imam hakkında suç duyurusu

İSTANBUL (12.04.2008) - ÇHD Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Hakları İzleme Grubu bir cuma vaazında "Karınızı çalıştırırsanız günaha girersiniz. Çalışan kadın iş yerinde nefsine hakim olamaz" diyen imam Hasan Hakyemez hakkında dün suç duyurusunda bulundu.

"Kadının dokuz nefsi var, hangisine hakim olsun" diyen Hakyemez hakkında Türk Ceza Yasası'nın (TCK) 122. madddsiyle düzenlenen ayrımcılık, 216. maddesiyle düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanmak suçlarından kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Kadınlardan imam hakkında suç duyurusuİmam Hasan Hakyemez 28 Aralık 2007'de Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde verdiği vaazda şöyle konuşmuştu: “Eşini çalıştıran biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiğini sordu. Ben diyorum ki, bakın karılarınızı çalıştırmayın, çalıştırırsanız günaha girersiniz. Bu adamın durumuna düşersiniz. Çünkü kadınların dokuz nefsi var, erkeğin bir. Yani kadın nefsine düşkündür. Erkeğin tek nefsi var ve buna hakim olabiliyor. Halbuki kadının dokuz nefsi var, hangisine hakim olsun. Çalışan kadın iş yerinde nefsine hakim olamaz. Bunları kendim uydurmuyorum, ben size İslam'ın emrini tebliğ ediyorum”

ATILIM - 12 Nisan 2008

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.