'Kahramanmaraş dosyası mahzenden çıkarılsın'

'Kahramanmaraş dosyası mahzenden çıkarılsın'

'Kahramanmaraş dosyası mahzenden çıkarılsın'ANKARA  - Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ‘hükümetin...

A+A-

'Kahramanmaraş dosyası mahzenden çıkarılsın''Kahramanmaraş dosyası mahzenden çıkarılsın'

ANKARA  - Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ‘hükümetin Maraş katliamı dava dosyasını mahzenden çıkartıp yargıçların-savcıların önüne koymasını’ istedi.

Dün Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan ve kırmızı çarpı işaretli beyaz önlükler giyen federasyon üyeleri, üzerinde ‘Maraş, Çorum, Sivas, Gazi katliamlarının hesabı verilsin” yazılı pankart açtı.

Burada basın açıklaması yapan Balkız, 31 yıl önceki Kahramanmaraş olaylarında, resmi rakamlara göre 111 kişinin öldüğünü, 1000’in üzerinde yurttaşın yaralandığını, 529 evin ve 289 işyerinin tahrip edildiğini hatırlattı. Olaylara ilişkin görülen davanın bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller’in daha sonra milletvekili yapıldığını ve bu kişinin 6. Alevi Çalıştayı’na da davet edildiğini belirten Balkız, Sivas olaylarına ilişkin davanın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak hakkında ise ancak 16 yıl sonra gıyabi tutuklama kararı verildiğini kaydetti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, “‘Karanlıkta kalmış ne varsa aydınlatacağım’ iddiasında olan hükümetten, Maraş katliamı dava dosyasını mahzenden çıkartıp yargıçların-savcıların önüne koymasını istiyoruz. Çünkü katiller gerçekten yargılanmamış, hak yerini bulmamış, adalet tecelli etmemiş, vicdanlar rahatlamamıştır” diye konuştu.

Radikal - 25.12.2009

KESK: Maraş Katliamı'nı unutmadık

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Maraş Katliamı'nın 31. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Katliamının üzerinden 31 yıl geçtiğini, fakat acıların hala unutulmadığını kaydeden Şimşek, 'Bu katliam o dönem yükselen toplumsal muhalefeti ezmek ve 12 Eylül faşizmine giden yolu açmak için yapılmış provokasyonların en kapsamlısıydı. Maraş Katliamı'nın ardından önce 11 ilde sıkıyönetim ilan edilmiş, ardından aynı senaryo Sivas'ta, Çorum'da tekrar sahneye konmuştu. Katliamda yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden yüzlerce insanımız katledilmiştir. Ama bizler Faşist saldırganların gerçekleştirdiği Maraş Katliamı'nı unutmadık, unutmayacağız' dedi. Günümüzde devlet ve iktidarın Maraş Katliamı'nı mümkün kılan aymazlığının hala devam ettiğini ifade eden Şimşek, 'İstanbul'da göstericilerin üzerine silahlarla saldıran ve bunun için bir gün önceden para aldığını söyleyen karanlık kişilerin aramızda serbestçe dolaşması; Muş'ta yurttaşların üzerine devletin kendisine verdiği kalaşnikof ile ateş açan katilin gizli ordu olarak bilinen gönüllü koruculardan çıkması gibi somut olaylar düşünüldüğünde durumun vahameti ortadadır' ifadesini kullandı. Maraş Katliamı'nın 1 nolu sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na çağrılmasının bir skandal olduğunu belirten Şimşek, devletin bu konudaki sicilinin bozukluğunu bir kez daha ortaya serdiğini vurguladı.

ANKARA - DİHA - Günlük - 25 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.