Kampanya için harem selamlık program

Kampanya için harem selamlık program

Harem-selamlık kampanyaBaşbakan’ın eşi Emine Erdoğan, bakanlar Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu’nun katıldığı “Anne-Kız...

A+A-

Kampanya için harem selamlık programHarem-selamlık kampanya

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, bakanlar Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu’nun katıldığı “Anne-Kız Okuldayız” kampanyasının tanıtımı türbanlıların şovuna dönüştü

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek verdiği “Anne-Kız Okuldayız” kampanyasının tanıtımında salondaki konuklar harem-selamlık oturdu. Türbanlı kadınların yanı sıra salonda çok sayıda kara çarşaflı kadının olması da dikkat çekti. Kampanyanın tanıtımı için gazetelere verilen ilanın yarısında da türbanlı bir kadın fotoğrafı yer aldı.

Anne-Kız Okuldayız kampanyasının tanıtım toplantısı dün, Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanı sıra çok sayıda sanatçı ve yurttaş da katıldı.

Halk Bankası’nın da destek verdiği projede eğitime desteğin ön planda tutulduğunu belirten Çelik, “Bir millet hanımlarını okutmazsa fırsat eşitliği sağlanmaz. Hükümetim adına söylüyorum, bizim için kadınlara uygulanan her türlü ayrım ayaklarımızın altındadır” dedi. Konuşmaların ardından Anne-Kız Okuldayız kampanyasının protokolü imzalandı ve sembolik olarak ilk öğrencinin kaydını Bakan Çelik yaptı. Kayıtların ardından öğrencilere birer çanta verildi. Çanta verilmesi sırasında Emine Erdoğan’ın kadınları öperek ve sarılarak tebrik etmesi, erkeklerle ise sadece elinin ucu ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı.

Kampanyanın tanıtımı için gazetelere verilen ilanda yer alan genç kadının başına pembe renkli bir türban taktığı, kafasının ve boynunun türbanla sıkıca sarılı olduğu görüldü.

(Fotoğraf: NİHAN İNAL)
CUMHURİYET - 7 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.