Karakoçan Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Karakoçan Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Karakoçan Milli Eğitim Müdürü görevden alındı  Hürriyet’te dün Şükrü Küçükşahin köşesinde,...

A+A-

Karakoçan Milli Eğitim Müdürü görevden alındı Karakoçan Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
 
Hürriyet’te dün Şükrü Küçükşahin köşesinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran’õn Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde YİBO yurtlarında kalan 12’si Alevi 28 kız öğrencinin okul yolunda taciz edilmesiyle başlayan olaylarla ilgili tartıştığını yazdı.

Küçükşahin, AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda İşbaşaran’ın, Karakoçan Milli Eğitim Müdürü’nün servis aracı vermeyerek destek olmadığı kızlarla ilgili, Kaymakam Erdinç Yılmaz’ın "Sayın milletvekilim 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz" dediğini, tüm bu yaşananları anlattığı Bakan Atalay’ın "Bir dilekçe verin, konuyu inceleyelim" sözleri üzerine tartışmaya girdiğini kaleme aldı. İşbaşaran, dün Küçükşahin’in yazdıklarının doğru olduğunu belirterek, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya’nın görevden alındığını söyledi. İşbaşaran, "Bu sabah (dün) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından arandım. Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya’nın görevden alındığı bildirdiler. Kaya’nın yerine Süleyman Bulduk atandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tasarrufunu olumlu ve doğru buluyorum. Şimdi İçişleri Bakanlığı’nın kaymakamla ilgili tasarrufunu bekliyorum. Böyle hassas bir yerde görev yapan bir kaymakam böyle konuşamaz, bu olayın takipçisi olacağım" dedi.

Kaymakam: Söylemedim Bu arada Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İşbaşaran’a böyle bir söz söylemediğini, söyleyemeyeceğini, Karakoçan’daki bütün Alevilerin de kendisini çok sevdiğini anlattı. 

HÜRRİYET - 3 Haziran 2008

'Paranız yoksa evlenin' dedi görevden alındı

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'nde 28 kız öğrenci okula gidip gelirken taciz edildikleri gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürü Yasef Kaya'dan servis isteyip "Paranız varsa okursunuz, yoksa gidin evlenin" cevabı vermesi üzerine olay el koyan AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Kaya'nın görevden alındığını açıkladı.

Konuyu götürdüğü ilçe kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın kendisine, "28 öğrencinin 12'si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz" sözlerinden rahatsız olduğunu söyleyen İşbaşaran,  "Bir yönetici bu ayrımı yapamaz. Kaymakamın sözlerini de İçişleri Bakanımız Beşir Atalay'a ilettim ve gerekenlerin yapılmasını beklemekteyim" dedi.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı köylerden gelen ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yurdunda barınan 28 kız öğrenci, ilçedeki liseye gidebilmek için günde 4 kilometre mesafeyi yürüdüklerini belirterek geçen Ocak ayında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya'dan servis talep etmişlerdi. Öğrenciler bu görüşmede Kaya'nın kendilerine "Liseyi okumak zorunda değilsiniz. Paranız varsa okursunuz. Okuyamıyorsanız, gidin evlenin" dediği iddia edilmişti. Sözlerin basına yansımasıyla Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Karakocan'a giderek konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, konuyu gündeme getiren DHA Karakoçan muhabiri Nursel Şengezer'e, köşesinde konuyu yazan Vatan Gazetesi köşe yazarı Mustafa Mutlu'ya, çeşitli gazeteler ve TV'lere olmak üzere 10 kişi ve kuruluşa toplam 75.000 YTL'lik tazminat davası açmıştı.

AKP Elazığ Milletvekili olayı yakından incelenmiş ve iddiaları Mili Eğitim Bakanlığı'na bildirip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya hakkında soruşturma yapılmasını istemişti. Milletvekili Başaran, olayla ilgili Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın kendisine, "28 öğrencinin 12'si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz" şeklinde cevap vermesi üzerine bu kez konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a götürmüştü. Elazığ'da büyük yankı yaratan olayın üzerinden aylar geçtikten sonra Başaran konuyu bu kez AKP'nin hafta sonunda Ankara Kızılcahamam Kampı'ndan gündeme getirip İçişleri Beşir Atalay'a aktarmış, iddialara görev bakan ve milletvekili arasında tartışma yaşanmıştı.

AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya'nın dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevinden alındığını açıkladı. İşbaşaran, Kaymakam Yılmaz'ın sözlerini doğrulayarak, "Bu olayı araştırırken İlçe Kaymakamı Yılmaz bana sarf ettiği sözlerden dolayı çok rahatsız oldum. Çünkü ilçemde çok hassas bir ilçe olup Alevisi ve Sunnisi birlikte kardeşçe yaşamaktadır. Bir yönetici bu ayrımı yapamaz. Bu tür düşüncede olan yöneticilerin uyarılması için Bakanlıklarına gerekli uyarıları yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı 2 Haziran 2008 sabahı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü bulunduğu görevden aldı. Kaymakamın sözlerini de İçişleri Bakanımız Beşir Atalay'a ilettim ve gerekenlerin yapılmasını beklemekteyim" dedi.

HÜRRİYET.DE - 3 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.