"Karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur"

"Karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur"

"Karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur"KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, " Demokratik bir ülkede yaşamak için...

A+A-

"Karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur""Karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur"

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, " Demokratik bir ülkede yaşamak için geçmişin karanlığının üzerine gitmek, Maraş katliamın arkasındaki karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak zorunludur" dedi.

Ankara- KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı açıklamada, 24 Aralık 1978 yılında gerçekleştirilen olaylarda yüzlerce alevi vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, bu olayın o dönem yükselen toplumsal muhalefeti ezmek için yapılmış provokasyonların en kapsamlısı olduğuna dikkat çekti. Şimşek şöyle devam etti:

"Günümüzde devlet ve iktidarın Maraş katliamını mümkün kılan aymazlığı üzücü ki devam etmektedir. İstanbul'da göstericilerin üzerine silahlarla saldıran ve bunun için bir gün önceden para aldığını söyleyen karanlık kişilerin aramızda serbestçe dolaşması, Muş'ta yurttaşların üzerine devletin kendisine verdiği kaleşnikof ile ateş açarak ölümlere yol açan katilin 'gizli ordu' olarak bilinen gönüllü koruculardan çıkması gibi somut olaylar düşünüldüğünde durumun vahameti ortadadır.

Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, tüm kurumları ve özellikle devlet erkini elinde tutan siyasi iktidarın Maraş Katliamını gerçekleştiren 'derin güçleri' ortaya çıkarmak ve sorumluları adalet önüne getirmek için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz."

Cumhuriyet Haber Portalı - 23 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.