Karikatüristlere tehdit : Sizi Yakacağız

Karikatüristlere tehdit : Sizi Yakacağız

Karikatüristlere tehdit : Sizi YakacağızBaşbakan Erdoğan ile davalık olan karikatüristler, ‘sizi yakacağız’ tehditleri gelince koruma...

A+A-

Karikatüristlere tehdit : Sizi YakacağızKarikatüristlere tehdit : Sizi Yakacağız

Başbakan Erdoğan ile davalık olan karikatüristler, ‘sizi yakacağız’ tehditleri gelince koruma almak için valiliğe başvurdu. Leman Dergisi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Zafer Aknar, “Başbakan bizi hedef gösteriyor” dedi

Ünlü mizah dergisi Leman’ın Sorumlu Yazıişleri Müdürü Zafer Aknar, başörtüsünü ve Başbakan Erdoğan’ı konu alan kapaklarından sonra, tehdit mesajları aldıkları için İstanbul Valliği’ne koruma talebinde bulunduklarını söyledi. Gelen tehdit mesajlarının Başbakan Erdoğan’ın kendileri hakkındaki çıkışlarından sonra yoğunlaştığını ifade eden Aknar, “Mahalle baskısı dedikleri şey karikatüristler üzerinde oluşmaya başladı. Her gün tehdit telefonları ve mesajları alıyoruz, binamızın etrafında şüpheli tipler var” diye konuştu. Aldıkları tehditlerin “sizi yakacağız” şeklinde olduğunu söyleyen Aknar, “Başbakan bizi hedef gösteriyor” dedi.

Aknar, tehdit mesajlarına başlangıçta aldırmadıklarını fakat yoğunlaşmasının ardından korktuklarını belirterek, iki ay önce İstanbul Valliği’ne koruma talebinde bulunduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının kullanıldığı kapak ile ilgili olarak haklarında Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin YTL tazminat davası açtığı Zafer Aknar “Davaya konu olan kapağımızda kullandığımız fotoğrafı fotomontaj değildir. Eğer interneti açıp baksalardı fotoğrafın orjinalini 22 Temmuz seçim gününde çekildiğini görebilirlerdi. Şunu söylemek istiyorum: Başbakan bizi hedef gösteriyor. Bıraksın bizi mahkemeye verdikten sonra mahkeme ile uğraşalım” dedi,

ŞÜPHELİ TİPLER VAR

Her gün birkaç kez ‘Sizi yakarız, asarız’ gibi mesajlar geldiğini dile getiren Aknar, “Binamızın etrafında şüpheli şahıslar dolaşıyor fakat paranoyak olmamak, kendi kendimizi korkutmamak için polise bundan söz etmedik. Polise bize gelen tehdit mesajlarını gösterdik. Şimdilik yapılan araştırmalardan bir sonuç çıkmadı” diye konuştu.

Oğuz Aral heykeli de hedef

Cihangir’de bulunduğu parkta son günlerde art arda saldırıya uğrayan Oğul Aral heykeline saldırılmasının ardında kendilerine duyulan tepkinin olduğunu söyleyen Zafer Aknar, “Konu hukuki hak arama falan değil. İş başka yöne doğru gidiyor. Heykellere saldırılıyor. Bizim görevimiz muhalefet etmek. Zamanında Özal’a ve Demirel’e de muhalefet ettik. Onlardan tepki görmedik. Hükümette bulunan kişiye muhalefet edilir. Başbakan da anamuhalefet olsun o zaman ona böyle muhalefet etmeyelim” dedi.

Radikal dini çevreler baskı yaratıyor

Penguen dergisi çizeri Bahadır Baruter, Leman dergisi sahipleri ve çizerlerinin aldığı tehditlere şahit olduğunu söyledi. Lemancıların aldıkları tepkilerin boyutlarından söz eden Baruter, “Bu konuda bir korkumuz var. Henüz açıklığa kavuşmadı. Leman’a çok ciddi tehditler geliyor. Bu konuda ciddi bir sıkıntısı var arkadaşların. Özellikle Hayrünnisa Gül’ün tavşan kız olarak çizildiği kapaktan sonra tepkilerde patlama yaşandı. Çok ciddi tehditler geliyor. Radikal dini çevrelerden gelen tehditler bunlar. Leman’dakilerin huzurları çok kaçtı. Leman Dergisi’nin sahiplerinden Tuncay Akgün de ailesiyle ilgili çekincelere kapıldı” dedi.

Erdinç AKKOYUNLU - İSTANBUL / AKŞAM - 23 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.