Katliamın 15'inci Yıldönümünde Aleviler ve Aydınlar Sivas'ta Olacak

Katliamın 15'inci Yıldönümünde Aleviler ve Aydınlar Sivas'ta Olacak

Katliamın 15'inci Yıldönümünde Aleviler ve Aydınlar Sivas'ta OlacakAydınlar katliamı unutmadı2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 15’inci...

A+A-

Katliamın 15'inci Yıldönümünde Aleviler ve Aydınlar Sivas'ta OlacakKatliamın 15'inci Yıldönümünde Aleviler ve Aydınlar Sivas'ta Olacak

Aydınlar katliamı unutmadı

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 15’inci yıldönümünde Alevi örgütleri, sendikalar, çok sayıda sivil toplum örgütü, sanatçılar ve aydınlar Sivas’a giderek Madımak Oteli’nin müze yapılması talebini dile getirecekler.

Aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Çağdaş Hukukçular Derneği, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Halkevleri, Mülkiyeliler Birliği ve çok sayıda sivil toplum örgütü Sivas’a gitmeye hazırlanıyor. Sivas’ta yapılacak protesto için gazetelere verilen ilanda, “Katledilişlerinin 15’inci yılında aramızdan ayrılanları anmak ve Madımak Otelinin müze yapılması talebimizi bir kere daha duyurmak için 2 Temmuz 2008’de Sivas’tayız” denildi.

İlana, Ahmet Hakan, Ahmet Telli, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Aytaç Arman, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Ebril Tuşalp, Eşber Yağmurdereli, Erdoğan Aydın, Fazıl Say, Fatoş Güney, Halil Ergün, Işıl Özgentürk, Leman Sam, Mazlum Çimen, Mehmet Bekaroğlu, Melike Demirağ, Menderes Samancılar, Nihat Behram, Rutkay Aziz, Suavi, Tarık Akan, Vedat Türkali, Yavuz Bingöl’ün de olduğu çok sayıda aydın, sanatçı ve gazeteci de imza atarak Sivas’a gideceklerini açıkladılar.

HEDEF SİVAS’TA 50 BİN KİŞİ

2 Temmuz için Türkiye’nin dört bir yanında da miting hazırlıkları sürüyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, olmak üzere birçok ilde miting ve etkinlik düzenlenecek. 3 Temmuz’da İzmir’de 2 Temmuz Anıtının açılışı yapılacak. açılışta sanatçı Selda Bağcan da bir konser verecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, Sivas’taki protestoya en az 50 kişinin katılımını hedeflediklerini söyledi. Madımak Otelinin müze yapılması gerektiği talebini yineleyen Gümüş bu konudaki duyarlı tüm vatandaşları 2 Temmuz’da Sivas’ta olmaya çağırdı. Öte yandan Madımak’ın müze yapılması için başlatılan imza kampanyası sürüyor. Çok sayıda aydın ve sanatçının imza attığı kampanyada imza sayısı 16 bini geçti.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 29 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.