Kaymakam fetvasına soruşturma

Kaymakam fetvasına soruşturma

Kaymakam fetvasına soruşturma Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ulubey Kaymakamlığı’nca muhtarlıklara gönderilen bir yazı ile Alevi dedelerine...

A+A-

Kaymakam fetvasına soruşturma Kaymakam fetvasına soruşturma

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ulubey Kaymakamlığı’nca muhtarlıklara gönderilen bir yazı ile Alevi dedelerine fındık verilmemesi yönünde uyarıda bulunulduğu yolundaki haberler üzerine yapılan incelemede sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “8 Eylül 2009’da ilçede kaymakam vekilliği görevini yürütmekte olan Kudret Kurnaz’ın, Ulubey’de olmadığı zamanda bir şikayette üzerine; İlçe Yazı İşleri Müdürü Recai Özdemir, herhangi bir yasa veya Kaymakamlık İmza Yetkileri Yönergesi’nde kendisine verilmiş bir yetki olmadan, yetkisini aşarak bazı köy muhtarlıklarına hitaben söz konusu yazıyı hazırlayıp kaymakam yerine imzalayarak göndermiştir.

Kullanılan üsluptan dolayı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Recai Özdemir hakkında valiliğimce soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Vali Düzgün, son olarak “Bundan sonra ilimizde yaşamakta olan Alevi kökenli vatandaşlarımıza farklı bir yaklaşımda bulunulması söz konusu olmayacaktır” dedi.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Gazetemizin 7 Ekim Çarşamba günü ‘Kaymakamdan Fetva’ başlığıyla haberi duyurmuştu. Duruma tepki gösteren Alevi Bektaşi Federasyonu ise yaptığı açıklamada “Sanki cumhuriyetin kaymakamı değil Osmanlı’nın Hızır Paşa isimli valisi. Kaymakam kendini ne sanıyor? Kaymakam mı, Osmanlı’nın Şeyhülislamı mı” denilmişti.

EVRENSEL - 10 Ekim 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.