Kaymakam 'kafa'dan gitti

Kaymakam 'kafa'dan gitti

Kaymakam 'kafa'dan gitti   AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran, Alevi kız öğrencilere karşı ’ibretlik kafa’ yapısı...

A+A-

Kaymakam 'kafa'dan gitti  Kaymakam 'kafa'dan gitti 
 
AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran, Alevi kız öğrencilere karşı ’ibretlik kafa’ yapısı sergileyen kaymakamın cezalandırılmasını sağladı. 12 kız öğrencinin servis istemine "devlete bakışları belli" sözleriyle karşı çıkan Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’a, ’sürgün’ gibi atama.

HÜRRİYET’in gündeme getirdiği, AKP Elazığ Millitvekili Fevzi İşbaşaran’a, servis minibüsü isteyen öğrenciler için, "Sayın milletvekilim bu kızların 12’si Alevi, onların devlete bakışı belli" diyen Elazığ’ın Karakoçan İlçesi Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İçişleri Bakanlığ’nca görevinden alınarak Kayseri’nin İncesu İlçesi’ne atandı.

Yurtta kalan 28 kız öğrenci 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşte taciz edilmiş, öğrenciler de İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya’dan araç tahsis edilmesini istemişlerdi. Kaya ise ’Size araba, maraba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin’ demişti. Olay yerel gazetelerde, ’Haydi kızlar kocaya’ başlığı ile haber olmuştu.

Bunun üzerine AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran devreye girmiş, Vali Muammer Muşmal’la birlikte öğrencilere araç tahsis edilmiş, odaları bakımdan geçirilmiş, ailelerle konuşulup öğrencilerin eğitimlerinin devamı sağlanmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya da görevinden alınmıştı. İşbaşaran, Kaymakam Erdinç Yılmaz’ı ayarak öğrencilerin kendisi ile görüşmek istediğini; ancak görüşemediklerini söylemişti. Kaymakam ise ’Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz’ demişti. İşbaşaran da, kaymakımın tutumunu eleştirip, durumu sıcağı sıcağına Meclis’te İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a aktarmış, ancak bir sonuç alamamıştı. Alevi açılımını gerçekleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Danışmanlarından Reha Çamuroğlu’nun istifa gerekçelerinden birini de bu olay oluşturuyordu.
 
Şükrü KÜÇÜKŞAHİN / ANKARA
HÜRRİYET - 29 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.