Kaymakamdan skandal sözler!

Kaymakamdan skandal sözler!

Kaymakamdan skandal sözler!   ANKARA- AKP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da yaptığı kampta ’Kaymakam’ tartışması yaşandığı...

A+A-

Kaymakamdan skandal sözler!  Kaymakamdan skandal sözler! 
 
ANKARA- AKP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da yaptığı kampta ’Kaymakam’ tartışması yaşandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran arasında tartışmaya neden olay 3 ay önce Elazığ Karakoçan İlçesi’nde yaşandı.

YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci 4 km mesafedeki okullarından dönüşte taciz edildi. Öğrenciler Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’nde araç tahsis edilmesini istediler. Ancak, “Parası olan okusun, olmayan evlensin” cevabı verildi. AKP’li İşbaşaran, Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ı arayarak, öğrencilerin sorununu çözmesini istedi. Kaymakam, Yılmaz’ın, “Milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz” dediği iddia edildi. İşbaşaran’ın, “Bak kaymakam, bu bizim değil senin bakışın” diye tepki gösterdi. Konuyu Bakan Atalay’a ileten İşbaşaran, şu yanıtı aldı: “Feyzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim.” İşbaşaran da “Sayın Bakan, size vahim bir olayı aktarıyorum, siz benden dilekçe istiyorsunuz. Ben mesajımı aldım” dedi.

İşbaşaran, kampta bakanların AKP’li vekillerle yaptığı sohbette konuyu tekrar gündeme getirdi. Atalay, “Sen doğruyu söylemiyorsun” dedi. Tartışma sürüsünce İşbaşaran, toplantıyı terk etti. İşbaşaran’ın yanına gelen AKP’li Abdurrahman Kurt, “Bakan özür dileyecek, odaya gel” dedi. Ancak Atalay’ın özür dilemesi İşbaşaran’ın sinirlerini yatıştırmaya yetmedi. İşbaşaran, “Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz” diyerek eleştirisini sürdürdü.

VATAN - 3 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.