Keçiören Halkı Emek ve Barış İçin Bir Araya Geldi

Keçiören Halkı Emek ve Barış İçin Bir Araya Geldi

Keçiören Halkı Emek ve Barış İçin Bir Araya Geldi     Keçiören Dayanışma Evi tarafından “dayanışma,...

A+A-

Keçiören Halkı Emek ve Barış İçin Bir Araya GeldiKeçiören Halkı Emek ve Barış İçin Bir Araya Geldi    

Keçiören Dayanışma Evi tarafından “dayanışma, emek ve barış” sloganıyla düzenlenen halk şenliği, binlerce Keçiörenlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şenlikte, sanatçı Sevinç Eratalay, Erdal Erzincan ve Gülseren Kılıç’ın yanı sıra ‘Pir Sultan Abdal Semah Ekibi’yle ‘Dayanışma Evi Müzik Korusu’ da sahne aldı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen halk şenliği, 30 Ağustos 1995 yılında Keçiören Belediyesi’ne bağlı A Takımı tarafından öldürülen Erdal Yıldırım’a adandı. Şenlikte Erdal Yıldırım konuşmalar ve sloganlarla anılırken, A Takımı’nın son dönemde Keçiören’de esnaflara yönelik gerçekleştirdiği saldırıları da protesto edildi. Emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği şenlikte Keçiören Dayanışma Evi adına şenliğin açılış konuşmasını yapan Ali Gölpunar, “Bizim için geçmişten geleceğe uzanan bir umut ışığı her zaman var oldu. Şimdi o ışığa daha kararlı ve dört elle sarılmanın zamanıdır” dedi.

Önder İşleyen Ankara / BİRGÜN - 01 Eylül 2008

Keçiören’de dayanışma şenliği

30 Ağustos Cumartesi günü 19 Mayıs Mahallesi Pazaryeri’nde Keçiören Dayanışma Evi’nin düzenlediği Halk Şenliği, konuk ettiği sanatçıları ve pazaryerini dolduran kalabalığın coşkusuyla dikkat çekti.

30 Ağustos Cumartesi günü 19 Mayıs Mahallesi Pazaryeri’nde Keçiören Dayanışma Evi’nin düzenlediği Halk Şenliği, konuk ettiği sanatçıları ve pazaryerini dolduran kalabalığın coşkusuyla dikkat çekti. Halkın sorunlarının yine onların dayanışmasıyla çözülebileceğinin vurgulandığı şenlikte, AKP Hükümeti’nin halk düşmanı politikaları ve Keçiören’in yerel sorunlarına da, yapılan konuşmalarda yer verildi. Ölüm yıl dönümü şenlikle aynı güne denk gelen Erdal Yıldırım anıldı. Erdal Erzincan, Sevinç Eratalay, Gülseren Kılıç’ın konser verdiği etkinlikte, Pir Sultan Abdal Yenimahalle Semah Ekibi, Dayanışma Evi Bağlama Kursu şenliğe katkı sundu.

(Ankara/EVRENSEL) - 01 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.