Keçiören'deki zabıta dayağına Kars'tan tepki

Keçiören'deki zabıta dayağına Kars'tan tepki

Keçiören'deki zabıta dayağına Kars'tan tepki   Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Doğantürk Şimşek, Keçiören'de...

A+A-

Keçiören'deki zabıta dayağına Kars'tan tepkiKeçiören'deki zabıta dayağına Kars'tan tepki 
 
Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Doğantürk Şimşek, Keçiören'de bir esnafın zabıtalarca dövüldüğü iddialarıyla ilgili, “Üyemiz olan Şahin ailesine bu insanlık ayıbını yapanları ve buna göz yumanları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Kars Demokrat Dernekler Federasyonu ve çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, 17 gün önce, Keçiören Belediyesinde görevli iki zabıta memur tarafından iş yerinin önünde darp edildiği iddia edilen Metin Şahin'e destek vermek amacıyla Şahin'in iş yeri önünde toplandılar.

Şimşek, burada grup adına yaptığı açıklamada, Keçiören Belediyesi görevlilerince, çalışma saatleri içerisinde ve iş ahlakına uygun bir şekilde çalışmakta olan Şahin'e, “sadece kendi düşünceleriyle ters düştüğü için dehşet ve korku saçmak amacıyla çağ dışı bir sindirme girişiminde” bulunulduğunu savundu.

Olayın ardından, Belediye'nin bu görevlilere uzun bir süre sahip çıkmasının daha üzüntü verici olduğunu ifade eden Şimşek, güvenlik kamerası görüntülerinin basında yer alması ve duyarlı çevrelerin tepkilerinin ardından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un “gecikmeli ve yetersiz” açıklamalar yaptığını kaydetti.

Şimşek, “Federasyon olarak, üyemiz olan Şahin ailesine bu insanlık ayıbını yapanları ve buna göz yumanları şiddetle kınıyor ve benzerlerinin yaşanmaması için tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çağımızda mahalle baskısına ve belediye baskısına yer olmadığını vurguluyoruz” diye konuştu.

A.A - HÜRRİYET - 31 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.