Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protesto

Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protesto

Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protestoKent A.Ş. işçilerinin önceki gün uğradıkları saldırıyla ilgili...

A+A-

Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protesto
Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protesto

Kent A.Ş. işçilerinin önceki gün uğradıkları saldırıyla ilgili DİSK Genel-İş’in çağrısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'in de katıldığı açıklamaya çok sayıda sendika, parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

Açıklamayı yapan Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, “Aylardır işsizlikle, açlıkla mücadele eden ve emeğinin hakkını arayan üyelerimizin günlerdir Ankara halkının desteğiyle oturma eylemi yaptıkları parkta, bir grup tarafından ‘Ya tam susturacağız, ya kan kusturacağız’ sloganları atılarak saldırıya uğramaları, ülkemizde şaşkınlığın ve kafa karışıklığının geldiği yeri göstermektedir” dedi.

FOTO GALERİ 1: 26 Ekim 2009 Protesto Yürüyüşü >>>

FOTO GALERİ 2: 27 Ekim 2009 Basın Açıklaması >>>

Şovenist anlayışların, emek ve hak mücadelesine saldıracak kadar gözlerinin kararmış olduğunun vurgulandığı açıklamada, medyada olayın Kent A.Ş. işçilerinin direnişine yer vermeksizin haber yapılması protesto edildi. Kent A.Ş. işçilerinin sadece işlerine dönmek için değil, AKP’nin işçi düşmanı politikalarına da karşı mücadele etmekte oldukları vurgulandı.

Kent AŞ işçilerine destek vermeye gelen kurum temsilcilerinin bazıları da söz aldılar. Eyleme pankartıyla katılan KESK’in Genel Başkanı Sami Evren, işçilere saldıranların “barış” talebi karşısında “kaos” yaratmak isteyenler olduğunu söyledi. Evren, “başta ana muhalefet partisi olmak üzere mecliste grubu olan partilerin barışın önünü açmaları” çağrısında bulundu.

Türk İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, yandaş sendikaların yaptığı baskıdan söz ederek taşeronlaşmaya karşı konfederasyonların birleşik bir emek hareketi yaratması gerektiğini söyledi.

Kent A.Ş. işçilerine saldırıya emek örgütlerinden protesto

TMMOB ve TTB de dayanışma duygularını ifade ederken, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç dayanışma konuşmasında ayrımcılığa karşı 8 Kasım’da milyonları bir araya getireceklerini duyurdu. Son olarak DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, kafatasçıların daima işçi mücadelelerin bu işlevi gördüklerini hatırlatan bir konuşma yaptı.

(soL - Ankara) - 27.10.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.