KENT AŞ işçileri: Yürüyüşümüz sona erdi, mücadelemiz sürüyor

KENT AŞ işçileri: Yürüyüşümüz sona erdi, mücadelemiz sürüyor

KENT AŞ işçileri: Yürüyüşümüz sona erdi, mücadelemiz sürüyor   Güvenceli iş ve sendikalaşma hakkı...

A+A-

KENT AŞ işçileri: Yürüyüşümüz sona erdi, mücadelemiz sürüyorKENT AŞ işçileri: Yürüyüşümüz sona erdi, mücadelemiz sürüyor  

Güvenceli iş ve sendikalaşma hakkı için 31 gündür yürüyen KENT A.Ş. işçileri Ankara’ya ulaştı. 650 kilometre yol kat ederek dün öğleden sonra Ankara’ya gelen İzmir Karşıyaka Belediyesi işçileri, bugün Ankara emek ve demokrasi güçleriyle birlikte bir miting gerçekleştirdi.

KENT AŞ işçilerini Ankara emek ve demokrasi güçleri karşıladı. 16 Eylül’de İzmir’den yola çıkarak yürüyüşlerine başlayan KENT A.Ş. işçileri bugün sabah saat 11.00’de tren garı önünde Ankara muhalefeti ile buluştu. DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı eylemde Ankara muhalefeti, işten atılan KENT A.Ş. işçilerini “KENT A.Ş. işçisi, direnişin simgesi” sloganıyla selamladı.

1000’i aşkın kişinin katıldığı yürüyüş kolu, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “KENT A.Ş. işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Burada gerçekleştirilen mitingde konuşan DİSK-Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, İzmir Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı KENT A.Ş. işçilerinin beş buçuk aydır işlerine geri dönmek için mücadele ettiklerini hatırlatarak “İzmir-Ankara yürüyüşümüz bitti, Ancak mücadelemiz devam ediyor” dedi. Karşıyaka Belediyesi işçilerinin işten atılmasının asıl nedeninin belediye hizmetlerindeki taşeronlaştırma uygulamaları olduğunun altını çizen Ekici, “taşeron belediyecilik belediye hizmetlerinde ucuz, güvencesiz işgücü istihdamı ve işçilerin sendikasızlaştırılması demektir “ diye konuştu. Yaklaşık bir aylık yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaşan KENT A.Ş. işçilerinin haklı taleplerine yürüyüş boyunca destek veren emek ve demokrasi güçlerine teşekkür eden Ekici, mücadelelerinin süreceğini belirtti.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de mitingde bir konuma yaptı. KENT A.Ş. işçilerinin sadece işlerine dönmek için değil; kriz koşullarında işten atılan, elektriğe, suya, doğalgaza yapılan zamlar yüzünden faturasını ödeyemeyen, sendikal hakları gasp edilen, maaşlarını alamayan tüm sınıf kardeşlerinin talepleri için yürüdüğünü vurguladı. İşçilerin en temel hakkı olan sendikalaşmaya bile tahammülü olmayan işverenin işçileri kapı önüne koyduğunu söyleyen Görgün, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma uygulamalarına karşı DİSK olarak direnişle cevap vereceklerini ifade etti.

Abdi İpekçi Parkı’nda çadır kuran KENT AŞ işçileri, gece parkta kalacaklarını ve somut bir çözüm getirilinceye kadar Ankara’dan ayrılmayacaklarını açıkladılar.

Sendika.Org - 17 Ekim 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.