Kerbela'nın hüznü konser salonuna taşınıyor

Kerbela'nın hüznü konser salonuna taşınıyor

Kerbela'nın hüznü konser salonuna taşınıyor(ANKA) - Hükümetin Alevi açılımına bir destek de İstanbul Büyükşehir...

A+A-

Kerbela'nın hüznü konser salonuna taşınıyorKerbela'nın hüznü konser salonuna taşınıyor

(ANKA) - Hükümetin Alevi açılımına bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’den geldi. İBB Kültür A.Ş tarafından işletilen Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu , Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında 19 Ocak’ta "Şâh Hüseyn’in Firkatiyle" başlıklı bir konserle, Kerbela’nın hüznünü konser salonuna taşıyacak.

CRR Genel Sanat Yönetmenliği tarafından programa alınan ve "Dervişlerin gönüllerindeki hüzne tanıklık etmek isteyenlere" çağrısıyla yapılacak bu matem konserinde, Kerbela ve Hz. Hüseyin üzerine bestelenen "Mersiye", "Muharremiye" ve "Maktel"lerden oluşacak toplam 20 eser seslendirilecek.

CRR’den konserle ilgili yapılan duyuruda, seslendirilecek eserlerle Ehl-i Beyt’in Kerbela çöllerinde susuz bırakılarak şehit edilmesinin acısı günümüze taşınırken, dervişlerin gönüllerindeki hüznün bu kez tekkelerde değil, konser salonunda dinleneceği belirtildi.

CRR’nin duyurusunda "Hicret’in 61. yılının 10 Muharrem gününde Kerbela’da Hz. İmam Hüseyn’nin ashabı 49 kişinin ve ehli beytten 23 kişinin şehit edilmesiyle yaşanan hüzün, Muharrem ayının, çeşitli ritüellerle "matem" ayı olarak anılmasına sebep oldu. Muharrem ayı boyunca tekkelerde icra edilen Kerbela ve Hz. Hüseyin ile ilgili eserler ise Türk Tekke Musikisi içinde önemli yer tuttu" denildi.

Veysel Dalsaldı ve Ender Doğan’ın solist olacağı konserde ağıtları Mersiyehan Celal Yılmaz okuyacak. 19 Ocak Salı günü saat 20.00’da gerçekleşecek olan konserin biletleri 12 ve 11 TL olarak açıklandı.

Haberx.com - 07 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.