KİEL SULTAN NEVRUZ KUTLAMASI

KİEL SULTAN NEVRUZ KUTLAMASI

AHA – Kiel Alevi Toplumu – Cemevi tarafında, Cemevi’ne ait olan alanında düzenlenen Sultan Nevruz kutlamasına kalabalık bir kitle katıldı.

A+A-

AHA – Kiel Alevi Toplumu – Cemevi tarafında,  Cemevi’ne  ait olan alanında düzenlenen Sultan Nevruz kutlamasına kalabalık bir kitle katıldı.

Nevruz ateşi gülbenk okunarak yakıldı.  Newroz ateşinin yakılmasıyla birlikte başlayan kutlamada, Kiel Alevi Toplumu – Kadınlar Korosu ve  sanatçı canlarımız sahne alarak deyişler ve türküler söylediler.
Kiel Alevi Toplumu adında  yapılan konuşmada  Sultan Nevroz’a ilişkin şunlar söylendi:

” Newroz;  özellikle Rızalık Şehri kutsal değerler süreğine, bütün tarihleri boyunca sahip çıkan ve bugünkü varisleri olan biz Kızılbaş Aleviler ve diğer kadim halklarımız tarafından bir inançsal  bayram olarak gördüğü gibi , “eşitlik-özgürlük-kardeşlik” bayramı olarakta görülüyor.

 

Bizler Kiel’de yaşayan örgütlü  Aleviler olarak, Sultan Nevruz’u dergahımızın bahçesinde bu bilinçle ve bu inançla kutluyoruz.

Newroz  ateşimizi;  cümle mazlumların yoldaşı  olan  Demirci Kawa, Ana Hürremeddin, Kerbela Şehidi mazlumu İmam Hüseyin,  Enel Hak diyen Hallac-ı Mansur, Fazlullaha, Seyyit Nesimi, Şah Kalender Çelebi, Hasan Sabbah, Baba İshak, Seyh Bedreddin, Pir Sultan Abdala, Seyit Rıza ve insanlığa ışık, mazlumlara umut olan daha nice yol ve inanç önderi  aşkına yaktık’’ denildi.

Sultan Nevruz kutlaması, KAT üyesi  sanatçıların söyledikleri çoşkulu türküler eşliğinden çekilen kardeşlik halaylarıyla sone erdi.

 

Barış Tut

Alevi Haber  / Kiel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.