Kitap Tanıtımı : Milis Kitabı

Kitap Tanıtımı : Milis Kitabı

Sultan Demircioğlu'nun Aram Yayınları Edebiyat dizisinden çıkan 'Milis Kitabı' adlı öykü kitabı okurla buluştu.Yakın tarihe kadar Pir Sultan Abdal Derneği...

A+A-

Sultan Demircioğlu'nun Aram Yayınları Edebiyat dizisinden çıkan 'Milis Kitabı' adlı öykü kitabı okurla buluştu.

Yakın tarihe kadar Pir Sultan Abdal Derneği İzmir Şube Başkanlığı'nı yapan Demircioğlu'nun kitabında yer alan öykülerinin bir kısmı Pir Sultan Abdal, Evrensel Kültür ile Sanat ve Hayat dergilerinde yayımlanmış. 'Ası Pınar'ın Kırmızı Lalesi', 'Ceviz Ağacı', 'Çöp Çocuk', 'Küllerinden Doğanlar', 'Uğur Böceği ile Menekşe', 'Çiçekler Konuşmaz', 'Hav' ve 'Milis Kitap' başlıklı öykülerin yer aldığı kitapta, Demircioğlu'nun hayatın içinden, gerçekçi ve bir o kadar da sade anlatımı okuru hemen sarıyor. Asıl mesleği öğretmenlik olan Sultan Demircioğlu'nun öykülerinde gözden kaçmayan bir diğer husus ise, öykülerinde başvurduğu çarpıcı betimlemeler.

Demircioğlu, 'Küllerinden Doğanlar' isimli öyküsünü, 1993 yılında Sivas Madımak'ta yakılan 12 yaşındaki Koray Kaya ile Diyarbakır'da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Enis Ata'ya ithaf etmiş.

Bu arada Aram Yayınları 19-27 2008 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan 13. İzmir TÜYAP Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşacak.

22 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.