Kızılırmak Federasyonu'ndan dostluk şöleni

Kızılırmak Federasyonu'ndan dostluk şöleni

Kızılırmak Federasyonu'ndan dostluk şöleni Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği “Emek, Demokrasi, Laiklik için...

A+A-

Kızılırmak Federasyonu'ndan dostluk şöleni Kızılırmak Federasyonu'ndan dostluk şöleni

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği “Emek, Demokrasi, Laiklik için Dostluk Şöleni”ne Alevi örgütleri ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği “Emek, Demokrasi, Laiklik için Dostluk Şöleni”ne Alevi örgütleri ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Şölende gazetemize katkılarından dolayı bir plaket sunuldu.

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, önceki gün Anatolia Gösteri Merkezi’nde “Emek, Demokrasi, Laiklik için Dostluk Şöleni” düzenledi. Şölene, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Prof. Dr. Cengiz Güleç, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ateş, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, DSP Milletvekili Süleyman Yağız ve SHP Ankara il yöneticileri ile Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’na bağlı köy derneklerinin üye ve yöneticileri de katıldı.

Şölende konuşan Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Özarslan, siyaset tüccarlarının “karanlığa ve sömürüye teslim olun” çağrılarına karşın Pir Sultan Abdal’ın çocuklarının kültürlerini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Özarslan, yaklaşan yerel seçimlerde “karanlığa dur” diyeceklerini söyledi. Şölende konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Karayalçın, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı katliamı lanetledi.

Seçimlere değinen Karayalçın, bu saatten sonra AKP’nin karşısına kimi aday çıkarırsa çıkarsın sandığa gömüleceğini savunarak, “Değil Gökçek, isterse feriştahları gelsin” demesi dikkat çekti.

Aralarında gazetemizin de bulunduğu şölene destek veren kurumlara katkılarından dolayı plaket sunulan şölende, federasyonun müzik ve semah grupları da sahne aldı. Şölen, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya ve Gökhan Kılıç’ın söylediği türküler ve çekilen halaylarla sona erdi.

Ankara/EVRENSEL - 29.12.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.