Koçgiri Türküsünü söylüyor

Koçgiri Türküsünü söylüyor

Koçgiri Türküsünü söylüyor  Hamburg`da bir araya gelen Koçgirililer, türkülerini söylediler. 7`den...

A+A-

Koçgiri Türküsünü söylüyor Koçgiri Türküsünü söylüyor
 
Hamburg'da bir araya gelen Koçgirililer, türkülerini söylediler. 7'den 70'e üç neslin sahnede buluştuğu etkinliğe ilgi oldukça yoğun oldu.

HAMBURG - Avrupa Koçgirililer Birliği Hamburg temsilciliğinin düzenlemiş olduğu Koçgiri Türküsünü Söylüyor başlıklı etkinlikte Avrupa'da yaşayan Koçgirililer bir araya geldiler. Hamburg'un Wilhelmsburg semti Halkevi'nde düzenlenen etkinliğe Hamburg Sol Parti Fraksiyon Başkanı Dora Heyenn de katıldı. Sunuculuğunu Ercan Kaya'nın yaptığı etkinlikte Koçgirili ünlü sanatçı Cihan Çelik ve yerel sanatçılar Cemal, Hakan, Filiz & Nurali sahne aldılar. Kaya okuduğu birbirinden anlamlı şiirlerle de geceye renk kattı. Folklor, skeç, Kurmanci fıkraların sunulduğu zengin programda derneğin tertip komitesinden Rahmi Taşyapan Koçgiri tarihini anlattı.

Gecede bir konuşma yapan Avrupa Koçgiriler Birliği 2. Başkanı Ali Demir, Almanya'da 4. kez yaptığımız gecemizin amacı Avrupa'da yaşayan tüm Koçgirilileri bir çatı altında birleştirerek güç birliği oluşturmaktır. Ayrıca Alevilerle ve demokratik kuruluşlarla diyaloglarımızı geliştirmek istiyoruz dedi.

KOÇGİRİ COĞRAFYASINI YEŞERTECEĞİZ

Derneğin kuruluş amaçlarına değinen Demir, Koçgiri'nin Kızılbaş ve Kürt kimliğinin özünü bozmadan gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bunu yaparken en önemli nokta çocuklarımızın asimile olmadan dilini, inancını ve düşüncelerini yaşaması, gelecek nesillere de aktarmasıdır. Diğer önemli bir nokta ise Koçgiri coğrafyasında yaşamı yeşertmektir dedi. Dernek çatısı altında 7'den 70'e üç neslin bir araya geldiğine dikkat çeken Rahmi Taşyapan, Yaşlılarımızın çocuklarımızla Daimi'nin deyişleri gibi kültürel değerlerimizi paylaşması çok güzel. Bu geceden elde edeceğimiz geliri dar gelirli ailelerin çocuklarına burs vermek için kullanacağız. Son etkinliğimizde de İmranlı'ya Cemevi yaptırmıştık dedi. Hamburg ve çevresinde 3 binden fazla Koçgirilinin yaşadığına dikkat çeken derneğin Hamburg temsilcisi Şemsi Demir, Birbirimize saygı ve sevgi içinde çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Hiçbir örgüt ve kuruluşa alternatif değiliz dedi. Gecenin en çok beğenilen bölümlerinden biri ise 8 yaşındaki Berivan Demir'in okuduğu Daimi'nin deyişleri ve 74 yaşındaki İsmail Taşyapan'ın yaşamın gerçeklerini anlatan küçük gösterisi oldu.

KAYNAK : Postgazetesi.com - Nebahat UZUN - 12 Ocak 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.