Kula'daki Aleviler, Geleneksel Şenlikte Buluştu

Kula'daki Aleviler, Geleneksel Şenlikte Buluştu

Kula'daki Aleviler, Geleneksel Şenlikte Buluştu  Manisa'nın Kula ilçesinde bağlı Encekler Köyü'nde yüz yıllardır...

A+A-

Kula'daki Aleviler, Geleneksel Şenlikte Buluştu Kula'daki Aleviler, Geleneksel Şenlikte Buluştu
 
Manisa'nın Kula ilçesinde bağlı Encekler Köyü'nde yüz yıllardır devam ettiği belirtilen geleneksel Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği yapıldı.

Çevre ilçe, belde ve köylerden gelen alevi vatandaşların katıldığı şenlikte, davetlilere yemek ikram edildi. Daha sonra İzmir Radyosu Türk Halk Müziği sanatçılarından Emine Akmeşe'nin seslendirdiği türkülerle birlikte semah gösterileri gerçekleştirildi. 

Şenlikle ilgili bilgi veren Encekler köyü sakinleri, "Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği yüzyıllardır yapılıyor. Gelecek nesillere de örnek olacağını ve daha yüzyıllarca yapılacağını umuyoruz. Etkinliklerimizi Kula'nın iki alevi köyünden biri olan Encekler köyünün üst tarafında asırlık çam ağaçlarının altında yapıyoruz. Bir gün öncesinden hazırlıklar başlıyor ve yemekler hazırlanıyor. Köy halkının imkanlarıyla koyunlar keçiler kesiliyor. Bulgur pilavları helvalar yapılıyor. Bu ikramları gelen dostlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Zaten alevi kültürünün özünde bütün dünyanın bir kardeş sofrasına dönüşmesinin özlemi var. Horasan erenlerinden ve mezarı burada bulunan Bağdatlı Sultan adına yapılan etkinlikler gelecek yıl yine Ekim ayının ikinci Pazar günü burada yapılacak" dediler.

16.10.2007 İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.