Kültür Bakanlığı Madımak'ı müze için uygun bulmadı

Kültür Bakanlığı Madımak'ı müze için uygun bulmadı

Kültür Bakanlığı Madımak'ı müze için uygun bulmadı     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,...

A+A-

Kültür Bakanlığı Madımak'ı müze için uygun bulmadıKültür Bakanlığı Madımak'ı müze için uygun bulmadı   
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 35 aydın, yazar, sanatçının diri diri yakılarak katledildiği Madımak Oteli'nin müze olma niteliği taşımadığı gerekçesiyle müzeye dönüştürülmesinin mümkün olmadığını bildirdi. CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe'nin Sivas'ta 35 aydın, yazar, sanatçının diri diri yakıldığı Madımak Oteli'nin müze olması için bir çalışmalarının olup olmadığına ilişkin verdiği yazılı soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yanıt verdi.

Günay, müze kurulmasının teknik ve bilimsel gereklerin yerine getirilmesi halinde mümkün olabilen bir uygulama olduğunu belirterek, "Bu çerçevede sözkonusu binanın zaman zaman müzeye dönüştürülmesi gündeme getirilmesine karşı 'Özel Müzeler ve Denetimler Hakkında Yönetmenlik'te belirlenen niteliklerin karşılanması mümkün olmamaktadır" yanıtını verdi.

LOKANTA YERİNE ÇİÇEKÇİ

Günay, Madımak Oteli'nin bulunduğu yere et lokantasının ve kebap salonun açılmasının nasıl değerlendirdiğine yönelik soruya ise rahatsızlık duyduğunu, bu duruma son verilmesi için valilik nezninde gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti. Lokantanın kaldırılarak yerine tercihen çiçekçi açılması yönünde yürütülen çalışmaların takip edildiğini bildiren Günay, olayı "Türkiye'nin barış ve huzuruna kastedilmiş" şeklinde değerlendirerek siyasetçilerin bu konuda gereken hasasiyeti göstermesini istedi. Birgün
 
BİRGÜN - 10 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.