Kürt ve Alevi öğrencilere hakaret iddiası Meclis'te

Kürt ve Alevi öğrencilere hakaret iddiası Meclis'te

Kürt ve Alevi öğrencilere hakaret iddiası Meclis'teBDP Milletvekili Sırrı Sakık, Kürt ve Alevi öğrenciler hakkında "Daha doğru...

A+A-

Kürt ve Alevi öğrencilere hakeret iddiası Meclis'teKürt ve Alevi öğrencilere hakaret iddiası Meclis'te

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Kürt ve Alevi öğrenciler hakkında "Daha doğru dürüst Türkçe bilmiyorlar", "Ben olmasaydım bu üniversite Alevi ve Kürt öğrencilerin eline geçecekti" ve "Bütün solcular aptaldır" şeklinde hakaret ettiği ileri sürülen İnönü Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Dr. Salim Cöhce hakkında Meclis'e soru önergesi verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İnönü Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Dr. Salim Cöhce'nin, Kürt ve Alevi öğrencileri hedef aldığı öne sürülen konuşmasını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması için soru önergesi veren Sakık, "İnönü Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Dr. Salim Cöhce sene başında yaptığı konuşmalarında partimiz milletvekillerine ve Kürt ve Alevi öğrencilere yönelik hakaret içeren faşizan ifadelerde bulunmuştur" dedi.

Bu sözlere karşı çıkan öğrencilerin, Dekanlığa suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Sakık, bölüm başkanının da öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Sakık, açılan soruşturma sonunda Maşuk Yel, Mehmet İnat ve Tarık Kulat adlı öğrencilere 2 hafta üniversiteden uzaklaştırılma cezası verildiğini söyledi.

Önergede, Bakan Nimet Çubukçu'ya yanıtlaması istenen sorular şöyle:

"- Tarih Bölüm Başkanı Dr. Salim Cöhce hakkında açılan soruşturma ne aşamadadır?

- Dr. Cöhce hakkında bugüne kadar hangi gerekçeler ile kaç soruşturma açılmıştır?

- Bir üniversitede bölüm başkanı olarak görev yapan bir profesörün seçilmiş milletvekillerine alenen hakaret etmesi, Kürt ve Alevi öğrenciler hakkında "daha doğru dürüst Türkçe bilmiyorlar... ben de bunu yetkililere bunların bedavadan geldiklerini dile getirdim… ben olmasaydım bu üniversite Alevi ve Kürt öğrencilerin eline geçecekti… Bütün solcular aptaldır.." vb ırkçı ve faşizan sözler sarf etmesi bilim insanının nesnelliği ve tarafsızlığı ilkeleri ile bağdaşlaştırılabilir mi?

- Sözleri ile ayrımcılık yapan toplumu kin ve düşmanlığa iten Dr. Cöhce’nin açığa alınması düşünülmekte midir?

- Maşuk Yel, Mehmet İnat, Tarık Kulat adlı öğrencilerin okuldan uzaklaştırılma cezası alma nedenleri Dr. Cöhce’nin hakaret içeren faşizan ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunmaları mıdır?"

KAYNAK : Etkin Haber Ajansı haberinden derlenmiştir / 16 Mart 2011 Çarşamba

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.