Laiklik karşıtı eylemlere takip

Laiklik karşıtı eylemlere takip

Laiklik karşıtı eylemlere takipSHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yaptıkları izlemeye göre, Ekim-Aralık 2007 döneminde laiklik karşıtı...

A+A-

Laiklik karşıtı eylemlere takipLaiklik karşıtı eylemlere takip

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yaptıkları izlemeye göre, Ekim-Aralık 2007 döneminde laiklik karşıtı 64 eylem düzenlendiğini söyledi.

İstanbul'da dün düzenlediği basın toplantısında, "laiklik izleme masası" oluşturduklarını belirten Karayalçın, "2007'nin son 3 ayından bu yana bu eylemleri izlemeye başladık. Laiklik izleme masası, laiklik karşıtı eylemleri arşivlemektedir. Bu eylemler daha sonra kataloğa dönüştürüldü" dedi. Karayalçın, arşivi bu aşamada gazete haberlerine dayandırdıklarını, laiklik karşıtı eylemleri içeren haberlerin 1 ay tekzip gönderilmediğinde doğru olduğu varsayılarak arşive alındığını anlattı.

'Tarikat teminatı'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün Dev Sağlık-İş Sendikası heyetini kabulünde türbanla ilgili açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan, AKP'nin her vatandaşın teminatı olduğunu söylüyor. Tarikatların ve cemaatlerin kendileri için teminat olarak gördükleri kişi, vatandaşın teminatı olamaz" dedi. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, YÖK'ün kaldırılması durumunda üniversitelerdeki türban sorununun hiç bir yasal düzenlemeye gerek kalmadan çözüleceğini savundu.

İSTANBUL, ANKARA
MİLLİYET - 14 Şubat 2008 Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.