Lisenin çatısı ibadethane oldu

Lisenin çatısı ibadethane oldu

Lisenin çatısı ibadethane olduMilli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından Adana'da yaptırılan lisenin çatısında öğrenciler...

A+A-

Lisenin çatısı ibadethane olduLisenin çatısı ibadethane oldu

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından Adana'da yaptırılan lisenin çatısında öğrenciler öğle tatilinde toplu halde namaz kılıyor

ADANA - Adana’da Fatih Terim Lisesi’nde öğrenciler, ders saatinde okulun damında toplu namaz kılarken görüntülendi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından 2003 yılında yaptırılıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime açtığı, ikili eğitim verilen 14 derslikli lisenin damında öğrencilerinin saf tutup toplu namaz kıldıkları iddiaları ortaya atıldı. Çevre binalarda oturanların ihbarıyla bugün 10 öğrenci toplu namaz kılarken kameralar tarafından görüntülendi.

Fatih Terim Lisesi'nde bugün öğlenci öğrenim görenler saat 12.30’da ders zilinin çalması ile sınıflara girdi. Bir grup öğrenci, derste olmaları gerekirken okulun çatı bulunmayan damında muhafaza ettikleri sanılan seccadeleri yan yana dizerek öğle namazı için saf tuttu. Ders zili çalıp arkadaşları teneffüse çıkınca da namaz kılmaya devam eden öğrenciler, namaz sonrası damdan inip, diğer derslere girdi.

Lisenin çevresindeki bialarda de oturanlar, 2007- 2008 eğitim yılı başından itibaren bir grup öğrencinin sürekli damda namaz kıldığını iddia etti.

Milli Eğitim Müdürü: İddiadan ibaret

Adana Milli Eğitim İl Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, ‘lise damında namaz’ olayıyla ilgili, “Bilmediğim bir konuda kendi tekniğime göre bakmadan incelemeden görmeden bir şey diyemem. İlçe Müdürünü arayıp, bilgi alacağım. Bu iddiadan ibaret” dedi. Büyükfırat, “Öğrencilerin eğitim gördükleri okulun çatısında namaz kılmaları doğru mudur, mevzuata uygun mudur?” sorusuna, “Hayır. Doğru değildir. Bu işin bir mevzuatı var. Bu, mevzuata aykırıdır’ yanıtını verdi. Büyükfırat, söz konusu okulda öğrencilerin okul çatısında namaz kıldıkları yönünde fotoğraf ve görüntüler bulunduğunun belirtilmesi üzerine de, “Bu nasıl iş? Ben konuyla ilgileneceğim” diye konuştu.

Eğitim-Sen: Gerici kuşatma

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bir çok okulun ‘gerici kuşatma’ altına girdiğini, bunun en büyük kanıtının bir çok okulda namaz kılınması olduğunu söyledi. AKP iktidarı ile okullarda namaz kılmanın arttığını söyleyen Boğa, “Okullar biran önce gerici kuşatma altından kurtarılmalıdır. Öğrencilerimiz bilimsel düşünmeye yönlendirilmelidir. 1923 Türkiyesi’nden beri okullarda yasak olan ibadet, AKP iktidarı döneminde hızlı bir şekilde artmıştır. Okul idarecileri bu tutum ve davranışları ile sırtlarını AKP iktidarına dayadıklarını kanıtlamıştır. Tüm toplumu, çocuklarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gericiliği, çağdışı düşünceyi uzak tutmak istiyorsak, tüm veli ve eğitimcilerin okulları denetlemelerini istiyoruz” dedi. (dha)

MURAT KİBRİTOĞLU
RADİKAL - 3 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.