Madencilerin cesedlerine ulaşıldı

Madencilerin cesedlerine ulaşıldı

Zonguldak kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından dün 28 işçinin cesedine ulaşıldı. Göçüğü kazarak ulaşmaya...

A+A-

https://www.alevihaber.com/https://www.alevihaber.com/wp-content/uploads/madenci.jpgZonguldak kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından dün 28 işçinin cesedine ulaşıldı. Göçüğü kazarak ulaşmaya çalışırken mahsur kalan madenciler asansörün dibinde olmasına rağmen, asansör ancak dün kullanılabilir hale getirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Zonguldak Kilimli’deki Karadon Maden Ocağı’nda Pazartesi gününden bu yana süren bekleyiş, dün hüsranla sonuçlandı.

Ekipler ilk anda yoğun zehirli gazdan inilemeyen ocağa gazın azalması sonucu servis asansörüyle inince korkunç manzarayla karşılaştı. 28 işçinin cesedine ulaşan ekipler, 2 işçiye ulaşamadı. İşçilerin göçük altında değil, patlamayla ortaya çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü anlaşıldı.

Yerin 540 metre altında meydana gelen patlama ‘Kafes’ adlı asansöre zarar verdiği için bu asansör kullanılamadı.

Karadon’da ‘Kafes’ten daha küçük bir servis asansörü daha olmasına rağmen, bu asansörle ancak 460 metreye inebildiği için bu da kullanılamadı. Bu nedenle kurtarma çalışmaları, Karadon’a 2 bin 500 metre uzaklıktaki Gelik Maden Ocağı’ndan yürütüldü.

İki gün boyunca yürütülen çalışmalar sonucu dün, ilave halatlarla 540 metreye inilebildi ve kazadan 66 saat sonra 28 işçinin cesedine ulaşıldı.

İşçilerin patlama anında ölmedikleri, karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Uzmanlara göre, metan gazının patlamasıyla oluşan bin 800 derecelik ısı ve oluşan karbonmonoksit gazı nedeniyle işçilerin sağ kurtulması mümkün değildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.