Madımak Oteli yıkılsın

Madımak Oteli yıkılsın

Madımak Oteli yıkılsın Cüneyt ÖZDEMİR / Radikal Madımak Oteli kamulaştırılmış, sahibi “ucuza gitti” diye ağlıyor. Hiç kulak...

A+A-

Madımak Oteli yıkılsın Madımak Oteli yıkılsın

Cüneyt ÖZDEMİR / Radikal

Madımak Oteli kamulaştırılmış, sahibi “ucuza gitti” diye ağlıyor. Hiç kulak asmayın… Madımak Oteli’nin altına kebapçı açtıran bir zihniyetin gözyaşlarına kulak vermeye kimsenin niyeti olmamalı. Sivas Valisi kara kara bu oteli şimdi ne yapacaklarını düşünüyor. Çocuk kütüphanesi de olabilirmiş, el sanatları da toplanabilirmiş. Kim içinde 33 insanın yakıldığı bir anı mezarlığına çocuğunu gönderip kitap okutur, müze diye gezer bilmiyorum. Benim o binayı görmeye bile tahammülüm yok.

Radikal bir önerim var: O oteli hemen yıkın. Yıkın ve o otelin yerinde çıkacak boş alana yakılan insanlarımızın adına küçük de olsa bir heykel yaptırın. Belki kenarına Metin Altıok’un birkaç da dizesini eklersiniz.

Madımak Oteli’ni yıkmadan önce sormamız gereken bir hesap daha kaldı. 1993 yılında Madımak Oteli’nin kapısında o gözü dönmüş kalabalık toplandığında bir bölük asker gelip otel ile azgın kalabalığın arasına dizilmişti. Tüfekleri ve silahları ile sadece havaya ateş açsalar bile o kalabalık asla o oteli yakamazdı. Sonra bir emir geldi ve komutanları tuhaf bir şekilde askerleri geri çekti. Madımak Oteli yıkılmadan önce o askerleri geri çeken emir neydi, o komutan kimdi? Bu soruyu sormaz ve cevabını bulmazsak orada yakılan insanlarımızın ruhu peşimizi bırakmaz.

Radikal - 25 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.